ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΑΙΜΑ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ

 
Ο πλουσιώτερος άνθρωπος στη γη. Ο άνθρωπος με την πιο μεγάλη σχέση με το χρήμα - περισσότερο από κάθε άλλον στον αιώνα του. Τον λένε κερδοσκόπο. Και επενδυτή. Εγώ τον λέω με το όνομα του. Σόρος. Τζωρτζ Σόρος. Αμερικάνος, γεννηθείς στην Βουδαπέστη και ουγγρικής καταγωγής. Εβραίος, βέβαια. Δεν γίνεται να μην είναι Εβραίος όποιος χαρακτηρίζεται με σκέψη αρχέγονη και πνευματική με την ουσία της έννοιας χρήμα.
Από φάτσα δεν λέει ο μπάρμπας. Εντελώς ασόβαρη. Και λοιπόν; Δεν κρίνεις ποτέ τον άλλον από τη μούρη του. Από το ντύσιμό του, ναι. Όπως και από τα μάτια του, αν βγάζουν φωτιές, αν είναι εντελώς ουδέτερα, λέμε τώρα τα ακραία.

Ο Τζωρτζ Σόρος φατσικά δείχνει γελοίος. Καραγκιόζης. Είναι, όμως, στο κεφάλαιο χρήμα ένας προφήτης. Ο προφήτης. Ο αρχάγγελος. Δεν υπερβάλλω. Αυτός ο κωλόγερος από μακριά βλέπει μπάλα σ' αυτό που λέγεται οικονομία. Και είσαι ο της πλάκας πρωθυπουργός μιας μικρής χώρας αν δεν πας να τον προσκυνήσεις. Κάνω πλάκα; Καθόλου. Ο Τζωρτζ Σόρος θα σε βοηθήσει, εσένα τη μικρή εθνική οικονομία. Αυτός, όχι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρόεδρος της κομισιόν, το πρώτο πιστόλι του ΔΝΤ.

Όπως όλοι οι κανονικοί άνθρωποι έχουν αίμα στις φλέβες τους, ο έντιμος Σόρος, ναι, είναι καθαρός, πεντακάθαρος, έχει νομίσματα. Δολάρια, γιεν, ευρώ, στερλίνες, γουάν, ρούβλια, αυτά κυκλοφορούν στις φλέβες του. Και όσα έμαθε τα διδάχτηκε μόνος του. Τη συμβατική, την ακαδημαϊκή οικονομική του παιδεία πήρε από την οικονομική Σχολή του Λονδίνου. Σιγά το δίπλωμα.

Ο Γκέοργκι Σβαρτζ, αυτό είναι το όνομα του στην πατρίδα του Ουγγαρία, γεννήθηκε σα σήμερα 12 Αυγούστου, το 1930, και το 2013, στα 83 του, πατέρας ήδη πέντε παιδιών, ξαναπαντρεύτηκε. Τρίτος γάμος με μία πονηρούλα με τα μισά του χρόνια. Για ποιο λόγο; Μία ακόμα προπόνησή για τον επόμενο γάμο του, με μία άλλη κατά πολύ νεώτερη του. Πάντα. Αφ’ ότου πέρασε τα 70, μονογαμικός από φύση, ζευγάρωνε με πιτσιρίκες.

Γάμος χωρίς σεξ γίνεται; Όχι, δεν γίνεται. Γίνεται, αλλά δεν έχει νόημα. Στην ηλικία του Τζωρτζ Σόρος ένας άνδρας δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει σεξουαλικά μία γυναίκα Με το εργαλείο του, όχι με το δάκτυλο, ούτε με δονητή. Άντε να συμβεί σε μία αναλογία ένας στους 10.000, στους 100.000 άνδρες, και το μηχάνημα με χίλια ζόρια να ανεβαίνει την ανηφόρα.

Τότε, γιατί ο Σόρος επιμένει και στο θέμα σεξ δεν το παίρνει απόφαση, ότι τελείωσε; Γιατί έχει λεφτά. Ο Σόρος είναι. Τον κόσμο τον έχει στα πόδια του. Ανώτερος του Μπάιντεν και του Πούτιν είναι, και στο φινάλε δεν είναι εκλεγμένος. Είναι το φαινόμενο του αιώνα του. Γιατί να μη του αξίζει μία σαραντάρα, έστω να του τα δροσίζει. Να παίρνει τις μυρουδιές του κορμιού της και να ξαναθυμάται ερωτικές στιγμές πριν 40 και 50 χρόνια, τότε που το ρόπαλο του γέμιζε με αίμα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ