ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

 
Από φωνή δεν λέει πολλά, αλλά το νυχτοκάματο του είναι μεγαλύτερο από εκείνο του καλύτερου τραγουδιστή της χώρας. Γιατί συμβαίνει αυτή η... ''αδικία''; Επειδή έτσι αποφασίζει ο… λαός. Η αγορά, που λένε. Με την ευκαιρία αληθινή ιστορία, από το παρελθόν μια κουβέντα επιχειρηματία της νύχτας με τον πιο εμπορικό τραγουδιστή ever, τον Βοσκόπουλο. ''Πόσα θέλεις, Τόλη για τον χειμώνα, να κλείσουμε από τώρα;''. Απόρησε ο καλλιτέχνης: ''Εσύ θα μου πεις πόσα δίνεις! Μήπως και να συμφωνήσουμε σ' όσα ζητήσω θα μου τα δώσεις, αν δεν πάω καλά;''.

Ο μαγαζάτορας χρυσοπληρώνει όποιον τα φέρνει. Πως, λοιπόν, θα παίρνει περισσότερα ο καλύτερος τραγουδιστής όταν ο επαγγελματίας δεν γεμίζει το κέντρο και μ' αυτόν δεν κάνουν λογαριασμό οι λουλουδούδες.

Τρελαίνουν τα νούμερα στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών. ''Μα, αξίζει τόσα πολλά αυτός ο παίκτης;''. Ανόητη ερώτηση. Αφελής ερώτηση. Και εκτός πραγματικότητας να συγκρίνει κάποιος την αξία ποδοσφαιριστή μ' άλλον, με βάση το κόστος μετακίνησης του από τη μια στην άλλην ομάδα. Χάνουμε τη μπάλα αν ψάξουμε ποιος από δυο πανάκριβους ποδοσφαιριστές είναι καλύτερος. Πολυτιμώτερος. Αλλού είναι το ψαχνό.

Ανεβαίνουν τα έσοδα στα κλαμπ της κρεμ ντε λα κρεμ, όχι η αγωνιστική αξία των ποδοσφαιριστών. Δεν ακριβαίνουν επειδή είναι παικταράδες. Κορόιδο τζογαδόρος είμαι αν λάβω υπ' όψιν ότι η τάδε ομάδα έχει πιο ακριβό ρόστερ από την αντίπαλο της.. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Μην τα μπερδεύουμε.

 

Τα νούμερα στις μεταγραφές σήμερα τρελαίνουν, όπως εντυπωσίαζαν πριν 15 και 35 χρόνια. Κι όμως είναι… λογικά. Επιχειρηματικά σωστά. Η ποδοσφαιρική βιομηχανία γαμεί και δέρνει . Σκοράρει υψηλά κέρδη. Ειδικά στις ομάδες που συνήθως διεκδικούν το champions league ή πλασάρονται στα ημιτελικά και προημιτελικά, τα έσοδα ανεβαίνουν από χρόνο σε χρόνο. Υπάρχουν πάντα τα πακέτα για τα πάνω από 100 εκ. σε ποδοσφαιριστές 

Ο ανταγωνισμός και το κυνήγι από εκείνες τις ομάδες οι οποίες είναι σε θέση να επενδύσουν σε ακριβές μεταγραφές σηκώνει το πήχυ στα μηδενικά των συμβολαίων. Και παίζει το star system, που λένε. Βεβαίως. Πληρώνουν όχι μόνο τον ποδοσφαιριστή αλλά και το σταριλήκι του. Το πόσο λάμπει, πόσο τραβάει το όνομα του.

 

Το champions league σίγουρα θα αλλάξει και πάλι, όπως άλλαξε αρκετές φορές τα τελευταία 60 χρόνια. Αλλάζει η αγορά, θα αλλάξουν μαζί κι άλλα κόλπα που την  ορίζουν. Ό,τι ισχύει σήμερα θα γίνει παρελθόν. Έτσι συμβαίνει, Πάμε για άλλα. Για κύπελλο Ευρώπης με τη συμμετοχή μόνο των πλέον εμπορικών ομάδων. Όχι στην ίδια σακούλα Ρεάλ, Μπάρσα, Μπάγερν, Παρί π/χ.με τα λιμά, τις πρωταθλήτριες Ελβετίας, Ελλάδος, Σουηδίας, Δανίας, Βελγίου, όπως στο ξεχασμένο χθες. Άρα!

Όσο θα ανεβαίνει ο τζίρος του πρότζεκτ θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τα ποσά στα κοντράτα ποδοσφαιριστών. Απλά είναι θέμα χρόνου οι μεταγραφές με ποσά κοντά στο δισεκατομμύριο.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ... ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ