ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΣΚΙΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

 

Σε άλλους αιώνες, όχι πιο πίσω από 200-300 χρόνια, σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ο αδίστακτος κακοποιός, που δεν έχει έλεος για τα θύματά του, έβρισκε την τιμωρία με την εκτέλεσή του, δημοσία, θέαμα άνευ εισιτηρίου, στην πιο κεντρική πλατεία της κωμόπολης.

Σήμερα, οι κοινωνίες το παίζουν πολιτισμό, δημοκρατία, δικαιώματα, κι άλλα τέτοια πομπώδη, άσε ότι στο όνομα όλων αυτών ξεσκίζουν τον πολίτη με τρόπο νόμιμο. Εκεί την έχουν πάει τη δουλειά.

Το κράτος χωρίς καλάσνικωφ ορμάει στο σπίτι σου, στην επιχείρησή σου και νταηλίκι σου παίρνει τα μισά, χωρίς να σου δίνει τα ρέστα. Δεν σε προστατεύει, όμως, και από την απειλή των ληστών με τα καλάσνικωφ που μπουκάρουν στα σπίτια. Γεωργιανοί και Αλβανοί πήραν πρέφα ότι στην Ελλάδα δεν λειτουργεί τίποτα και χωρίς το φόβο της αστυνομίας κτυπάνε κάθε μέρα. Τι κάνεις; Εγώ θα σου πω.

Υπάρχουν αστυνομικοί παικταράδες. Και με τη φιλοδοξία να διακριθούν, να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Σ' έναν απ' αυτούς αναθέτεις το έργο. Επέλεξε, παίκτη μου, ποιους και πόσους μπάτσους θέλεις, και ασχολήσου μονάχα με τις συμμορίες που μπαίνουν στα σπίτια και βασανίζουν τον κοσμάκη, για να τους πάρουν και ό, τι δεν έχουν.

Αυτός, ο αξιωματικός, θα κάνει την καθαρή δουλειά και την βρώμικη, με την άδεια της αστυνομίας θα την αναθέσει και τη βρώμικη σε άνθρωπο της νύχτας. Υπάρχουν μαφιόζοι, ονόματα δεν λέμε, που με μεγάλη ευχαρίστηση θα ξέσκιζαν αυτά τα ρεμάλια με τα καλάσνικωφ που τρομοκρατούν ακόμα και γέρους, γριές.

Ο αξιωματικός δεν γίνεται να μην τους συλλάβει. Εύκολη δουλειά. Το σενάριο προβλέπει οι κακοποιοί να “δραπετεύσουν”, δηλαδή να τους παραλάβει η ομάδα του ανθρώπου της νύχτας. Και μετά από 2-3 μέρες τους μίστερ καλάσνικωφ να τους δούμε φωτογραφία, όπως θα τους έχουν ξεσκίσει στα δύο, δύο περήφανα δένδρα που τα έχουν λυγίσει προκειμένου να δέσουν στο κορμό τους το ένα πόδι κάθε κακοποιού.

Να μάθουν οι επίδοξοι ληστές κι αυτοί με καλάσνικωφ τι τους περιμένει στην Ελλλάδα αν τους συλλάβει η ανίκανη αστυνομία που μέσα από τα χέρια της την κοπανάνε αδίστακτοι κακοποιοί.

Διαβάστε ακόμα:

Στις σόλες μου τα ανθρώπινα δικαιώματα