ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΘΥΜΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΒΙΑΣΘΕΙΣΑ

 

Εκτελέστηκε η 26χρονη Ιρανή που σκότωσε τον βιαστή της. Με απαγχονισμό. Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι σ' όλη τη γη ξεσηκώθηκε κόσμος και κοσμάκης και ζητούσε επιείκεια. Να γλυτώσουν την δολοφόνο. Να μην πραγματοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Τι λέω εγώ;

Χέζω τους νόμους και τις θρησκείες που ευλογούν την ποινή της εκτέλεσης σε κάποιο θύμα. Έτσι το βλέπω. Το θύμα δεν είναι ο βιαστής, κάποιος γιατρός, άσχετο, αλλά η κοπέλλα που με τη βία σωματική και σεξουαλική, προσπάθησε να κακοποιήσει ο εγκληματίας. Άρα, ο κόσμος θα έπρεπε να ζητάνε όχι επιείκεια, αλλά απαλλαγή της Ιρανής.

Έστω ότι εγώ είμαι η κοπέλλα. Εγώ, δηλαδή, είμαι αυτή που προσπαθεί να με χαλάσει κάποιος. Γιατί να μην έχω το δικαίωμα, όχι μόνον να υπερασπίσω τον εαυτό μου, αλλά και να φθάσω στη δολοφονία του εγκληματία, όταν αυτός επιμένει να επιτεθεί και να ολοκληρώσει τη σεξουαλική του λαιμαργία.

Δεν είναι εγκληματίας η κοπέλλα, παρ' ό, τι σκότωσε. Εγκληματίας είναι ο σκοτωμένος, όχι το θύμα. Το θύμα είναι η κοπέλλα. Δύο φορές θύμα. Ένα, διότι υπέστη τη σεξουαλική επίθεση, δύο, διότι υποχρεώθηκε να φθάσει στην αφαίρεση ζωής ενός άλλου ανθρώπου.

Η ιστορία έγινε το 2007 και με το θόρυβο που ξεσήκωσαν διάφοροι σ' όλον τον κόσμο προκειμένου να μετατραπεί η ποινή, καθυστέρησε η κρεμάλα. Μέχρι την τελευταία στιγμή η οικογένεια του βιαστή γιατρού, του θύτη, όχι του θύματος επιμένω εγώ, δεν έδινε συγχώρεση στην βιασθείσα κι έτσι εκτελέστηκε η ποινή. Σύμφωνα με τη σαρία, το θρησκευτικό νόμο, θα χαριζόταν η ζωή στο κορίτσι αν την συγχωρούσαν οι συγγενείς του βιαστή.

Διαβάστε ακόμα:

Ο πανικός για τον Εμπολα