ΣΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ

 

Πριν από χρόνια, αρκετά χρόνια, δεν θυμάμαι πόσα ακριβώς, ο αποδυτηριάκιας σταμάτησε να αποκαλεί σεισμολόγους τους «σεισμολόγους». Τους χαρακτήριζε μετασεισμολόγους. Για να ξέρουμε τι λέμε.

Η ιδιωτική τηλεόραση, δηλαδή από το 1990, τους έβαλε γερά στην καθημερινότητα μας τους μετασεισμολόγους. Τους επιστήμονες που δεν είναι σε θέση να προβλέψουν σεισμό, αλλά μόνον απλά καταγράφουν τις σεισμικές δονήσεις και ΜΕΤΑ βγάζουν συμπέρασμα γι’ αυτό που έχει ΗΔΗ γίνει. Είπαμε. Να ξέρουμε τι λέμε.

Όποτε σκάσει σεισμός σαν τα σαλιγγάρια μετά τη βροχή τα κανάλια δίνουν μικρόφωνο στους μετασεισμολόγους. Για να μας πουν πράγματα που δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν. Ότι αυτός ο σεισμός που έγινε δεν ήταν ο κύριος, άρα θα ακολουθήσει κι άλλος. Η, το αντίθετο. Αέρα πατέρα εκτιμήσεις. Ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επερχόμενο σεισμό. Αέρα πατέρα η δουλειά.
Ο ιατρός είναι επιστήμων διότι ενεργεί προληπτικά, όπως και θεραπευτικά. Το ίδιο ο δάσκαλος, ο πυροσβέστης, ο υδραυλικός, κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά. Τι κόλπο είναι αυτό με τους σεισμολόγους;

Να τους αναγνωρίσω σεισμολόγους κι όχι μετασεισμολόγους αν με ειδοποιήσουν έγκαιρα ότι την τάδε ημερομηνία, έστω τον προσεχή μήνα, σ’ αυτή τη συγκεκριμένη περιοχή θα κουνηθούμε στα 4 ή, 5,5 ρίχτερ. Έχει γίνει ποτέ αυτό; Όχι. Να, γιατί οι άνθρωποι είναι μετασεισμολόγοι.

Διαβάστε ακόμα:

Τα παιδάκια της φοιτητικής ηλικίας