ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΩΝ

 

Προκαλεί ανατριχίλα το όνομα Μπέρια. Ένας εκτός ορίων βασανιστής που έπινε αίμα ανθρώπινο. Και μανιώδης βιαστής γυναικών. Ήταν παντρεμένος με μια καλλονή, λέγεται την πιο όμορφη γυναίκα της Γεωργίας, όμως αυτός ταπείνωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά θεατρίνες, χορεύτριες, αθλήτριες. Όποιες έβρισκε μπροστά του με την υποψία και τη δικαιολογία ότι ήταν εχθρός του κομουνισμού.

Ο Λαβρέντι Πάβλοβιτς Μπέρια ήταν το Νο2 στην σταλινική Σοβιετική Ένωση. Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του κράτους. Ο γαμάω. Ο σκοτώνω. Ο υπεύθυνος των στρατοπέδων εργασίας των αντιφρονούντων, των εσωκομματικών αντιπάλων του συμπατριώτη του, επίσης Γεωργιανού, Ιωσήφ Στάλιν.

Το ένα αρχικάθαρμα έγινε δίδυμο με το άλλο αρχικάθαρμα στο όνομα του λαού και του κομουνισμού. Το ντουέτο του Μεγάλου Τρόμου. Του Μαύρου Θανάτου. Των Γκούλαγκ.
Πολιτικός και στρατιωτικός ο Μπέρια, διακρίθηκε για την εφευρετικότητά του στον Β' παγκόσμιο πόλεμο και τα σαμποτάζ που έκανε στα νώτα του γερμανικού στρατού.
Εξελίχθηκε σε καπετάν σφαγέα διότι ταίριαξε με τον Στάλιν. Με τα μάτια συνενοούνταν οι δυο τους με τον κώδικα σιωπής των δημίων. Ψόφησε σα σήμερα 23 Δεκεμβρίου το 1953. Τον σκότωσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Επίσης κομουνιστές. Επίσης κρατιστές. Εξουσιαστές.

Ο σαδιστής δολοφόνος Μπέρια, που γεννήθηκε το 1899, υπεύθυνος για “εκκαθαρίσεις” χιλιάδων ανθρώπων, όλοι επώνυμοι, στελέχη του κόμματος και του κρατικού μηχανισμού, ήταν ένας καλοπερασάκιας σε ακραίους βαθμούς. Ζούσε στη χλιδή. Στην πολυτέλεια. Κυκλοφορούσε με αμερικάνικα αυτοκίνητα. Αιωνία η κατάρα του σύμπαντος επάνω του.

Διαβάστε ακόμα:

Δύσκολος άνθρωπος, παθιασμένος θεατράνθρωπος