ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ GAY O ΤΣΙΠΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Είμαι gay και γι' αυτό δεν πήγα στην παντρεμένη κυρία που ήθελε να την πηδήξω. Άρα, δεν ισχύει αυτό που μου είπε ο συνάδελφός μου, ο οποίος δεν γνωρίζει ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Τι μου είπε;

“Μπράβο, συνάδελφε, που δεν κεράτωσες τον σύζυγο της προκομένης. Έτσι πρέπει να συμπεριφερόμεθα, να μην ξαπλώνουνε με παντρεμένες”.

Το αναφέρω αυτό για να κλείσουμε το ζήτημα της μη θρησκευτικής ορκωμοσίας του νέου πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (στη φωτό με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάτρτιν Σουλτς). Μετά τον μητροπολίτη Άνθιμο Αλεξανδρουπόλεως και ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος είπε το σωστό, όμως με λάθος τρόπο. Δηλαδή;

“Καλώς ο κύριος Τσίπρας δεν ορκίστηκε. Είναι απαράδεκτο, είναι αντιχριστιανικό να ορκίζεται κάποιος στο Ευαγγέλιο. Όχι μόνον στη Βουλή, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες, στα δικαστήρια δεν πρέπει να γίνεται θρησκευτική ορκωμοσία. Μακάρι να σταματήσει ο όρκος, είναι κατά του Ευαγγελίου”.

Ποιο είναι το λάθος στη σωστή κουβέντα του παπά; Ότι ο Τσίπρας δεν ορκίστηκε όχι διότι αυτό είναι αντιχριστιανικό, διότι δεν ήθελε να στραφεί κατά του Ευαγγελίου. Ο πρωθυπουργός, που ούτε τα παιδιά του έχει βαπτίσει, είτε είναι άθεος, κάτι σεβαστό κι αυτό, είτε διότι σημειολογικά ήθελε να δείξει ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού του κράτους από την Εκκλησία.

Διαβάστε ακόμα:

Μητροπολίτης Ανθιμος: Επίορκοι οι πολιτικοί