ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Προσλήψεις στην Παιδεία δεν γίνονται, οι αρμόδιοι υπουργοί, όμως βγάζουν τα μάτια τους για το πώς θα γίνουν, αν γίνουν ποτέ. Το αλληλομαχαίρωμα πάει σύννεφο. Σάββατο 28 Φεβρουαρίου. Ο υπουργός Αρ. Μπαλτάς βγάζει το σπαθί του και ορμά.

Ποιος σας είπε ότι θα καταργηθεί το ΑΣΕΠ, στη διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτικών; Ο υπουργός, δηλαδή εγώ δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Οπότε δεν ισχύει.

Με τον τρόπο αυτό, ο Αρ.Μπαλτάς διέψευσε και μάλλον απρεπώς τον αναπληρωτή του Τάσο Κουράκη, ο οποίος δύο μέρες νωρίτερα ανακοίνωσε στην ΟΛΜΕ την κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Παιδεία. Το αστείο στην περίπτωση είναι ότι ο Κουράκης, απλώς είχε επαναλάβει τις διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όργανα της Αριστεράς άρχισαν να ηχούν στο υπουργείο Παιδείας από την αρχή κιόλας της θητείας των υπουργών. Στις προγραμματικές δηλώσεις του, ο Αρ.Μπαλτάς είχε αναφέρει ότι δεν θα αλλάξει το φετινό σύστημα εισαγωγής στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.

Δεν πέρασαν παρά λίγες μόνο μέρες και ο αναπληρωτής του έσπευσε να τον διορθώσει, ανακοινώνοντας ότι οι εξετάσεις θα καταργηθούν από φέτος. Και το συνέχισε.
Στη συνάντηση του με τη διοικούσα επιτροπή των Πειραματικών είπε ότι καταργούνται και τα 60 Πρότυπα Πειραματικά και θα λειτουργούν πλέον υπό το πλαίσιο των Πειραματικών. Μέσα σε ένα 24ωρο ο Αρ.Μπαλτάς έσπευσε να ...αποκαταστήσει την τάξη. Δήλωσε ότι θα λειτουργήσουν πέντε πρότυπα και 55 Πειραματικά.

Παραγοντισμός, απειρία, προσωπικές φιλοδοξίες. Της πουτάνας το μαγκάλι. Όλα μαζί έπεσαν στους δύο καθηγητάδες. Θα μάθουν. Αρκεί να μην πάθουμε εμείς.

Διαβάστε ακόμα:

Υπουργός που θέλει τον μαυροπίνακα