ΓΙΑΤΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Το καλοκαίρι του 2014 βίασε ένα 14χρονο κορίτσι και το πέταξε στο δρόμο όπου οι αστυνομικοί της άμεσης δράσης το βρήκαν σε άθλια κατάσταση. Ο παιδόφιλος ταυτοποιήθηκε και αναγνωρίστηκε από το θύμα του. Η δικογραφία, όμως παρέμεινε στα αζήτητα της εισαγγελίας. Έτσι ο δράστης συνέχισε μέχρι που συνελήφθη λίγο πριν βιάσει ακόμη ένα παιδί.

Η ιστορία που αφορά τον 40χρονο Φίλιππο Λεβέντο, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του για τις ειδεχθείς πράξεις του, εξηγεί γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι οι παιδόφιλοι στην Ελλάδα. Γιατί, απλούστατα, κάποιοι τους αντιμετωπίζουν σαν απλούς παραβάτες του ΚΟΚ. Είναι απίστευτη η ελαφρότητα ορισμένων οργάνων της δημόσιας διοίκησης στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι εισαγγελικές αρχές πετούν στον κάλαθο των αχρήστων μία δικογραφία. Δεκάδες οι καταγγελίες των αστυνομικών αρχών. Κακοποιοί συλλαμβάνονται για σοβαρά αδικήματα, αλλά σε λίγες μέρες αφήνονται ελεύθεροι. Ξανασυλλαμβάνονται και συμβαίνει το ίδιο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι φταίνε πάντα οι εισαγγελικές αρχές. Στην προκειμένη περίπτωση η εισαγγελία επιχειρεί να ρίξει τα βάρη στην αστυνομία επειδή, λέει δεν έγραψε πάνω στη δικογραφία την ένδειξη επείγον. Λες και ό,τι δεν είναι επείγον μένει στα αζήτητα.

Η δικογραφία για τη δράση του παιδόφιλου είχε φθάσει στην Εισαγγελία στις 25 Αυγούστου, και αμέσως δόθηκε εντολή για σύλληψη και αποκάλυψη των στοιχείων του καθώς υπήρχε καταγγελία για παιδοφιλική συμπεριφορά εις βάρος ανήλικου κοριτσιού.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η δικογραφία επανήλθε στα γραφεία της Εισαγγελίας και πάλι δόθηκε εντολή –αυθημερόν– για σύλληψη και αποκάλυψη των στοιχείων του. Η δικογραφία, στη συνέχεια, χωρίς ο δράστης να έχει εντοπιστεί και συλληφθεί, φθάνει, αυτή τη φορά, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με το ταχυδρομείο!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας, «...αυτή τη φορά η δικογραφία επαναϋποβλήθηκε μέσω του ταχυδρομείου και χωρίς την ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές».

Δηλαδή μπήκε στο σωρό, την ώρα που ο παιδόφιλος συνέχιζε τη δράση, όπως πιθανολογείται. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η Εισαγγελία έδωσε εντολή για δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητάς του.

Διαβάαστε ακόμα:

Το μυθιστόρημα του οπαδού Λορένσο