ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

 

Γράφει η Amodini Κωστάκη

O πιλότος μπορεί να έπειρνε ψυχοφάρμακα και να είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Οι ασφαλιστικές όμως και η αεροπορική θα επωφεληθούν τα μάλα γι' αυτόν ακριβώς το λόγο! Η συνωμοσιολογία δεν ειναι το χόμπι μου αλλά η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία συχνά, τελευταία....

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ένας αχταρμάς, όπως ήταν αχταρμάς ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την ΑΝΕΛ, πριν τις εκλογές. Η αβεβαιότητα έχει γίνει η μόνη βεβαιοτητα στην Ελλάδα του 21ου αιωνα και ούτε για πλάκα δεν πιστεύω ότι με κάποια άλλη κυβέρνηση, καποιου άλλου κόμματος θα νιώθαμε είτε εμείς είτε οι... επενδυτές αληθινή βεβαιότητα! Απλά τωρα όλοι έχουμε εύσχημες δικαιολογίες: οι "δεξιοί" γιατί τίποτα δεν δουλεύει, οι "αριστεροί" γιατι τίποτα δεν αλλάζει.

Και αναρωτιέμαι τι θα είχε συμβεί αν ο ΓΑΠ είχε κάνει δημοψήφισμα πριν χρόνια ή αν ο Σαμαράς είχε προτείνει έναν πρόεδρο κοινά αποδεκτό ακόμη και απο το...ΚΚΕ!

Φτάσαμε ως εδώ γιατί ήταν αναπόφευκτη η ρήξη: με τις ψευδαισθήσεις μας! Ως προς το τι σημαίνει Ευρώπη, ως προς το πως λειτουργεί η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα και διεθνώς, ως προς το χρήμα και πως...κερδίζεται, μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται....

Είμαστε υποχρεωμένοι από τις συνθήκες ν'αντιμετωπίσουμε την αλήθεια για τους εαυτούς μας ως Ελληνες, την πραγματικότητα της "αξίας" μας γεωπολιτικά, όποια και αν είναι στον παγκόσμιο χάρτη σ' αυτή την συγκυρία και τις αληθινές αντοχές μας σε μια εξαιρετικά πολύπλοκη και πιεστική κατάσταση, μ' ένα σωρό αστάθμητους και ανεξέλεγκτους από μας παράγοντες...

Στα δύσκολα οι δυνατοί άνθρωποι κοιτάζουν τα ζόρια στα μάτια, σηκώνουν τα μανίκια και δρουν όσο καλύτερα μπορούν,για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους. Οι αδύναμοι ρίχνουν ευθύνες ο ένας στον άλλο, φλυαρούν ασταμάτητα κατηγορώντας και εμπαίζοντας, υπονομεύουν την ενότητα και λειτουργούν χωριστικά....από την άνεση της καβάτζας που έχουν δημιουργήσει φυσικά!

Εκεί έξω υπάρχει μια σκληρή , ανελέητη πραγματικότητα, με τα ροζ σύννεφα να ομορφαίνουν τις ζωές μόνο του 1% του πληθυσμού της γης. Το υπόλοιπο 99% είναι υπόδουλο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε διαφορετικά ποσοστά ,αλλά σταθερά υπό έλεγχο.

Μέσα από αυτό το πρίσμα "διαβάζει" κανείς με άλλο μάτι την οποιαδήποτε επικαιρότητα και αναλύει από άλλο επίπεδο το τι συμβαίνει στην πολιτική, στην οικονομία , στην κοινωνία.

Οταν όλα είναι αδιέξοδα και πέφτουμε σε τοίχο καμμία συνηθισμένη δράση δεν μπορεί να μας απεγκλωβίσει χωρίς τεράστιο κόστος: μόνο ένα κβαντικό άλμα μπορεί να μας φέρει σε άλλο επίπεδο κατανόησης. Εκεί τα ίδια γεγονότα και διαβάζονται και βιώνονται με άλλες δυναμικές και η δράση μας φέρνει διαφορετικά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται γι' αυτό είναι ενέργεια και συνείδηση. Προσωπική και συλλογική.

Τότε η ήττα γίνεται νίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Πολεμικό κλίμα με απειλές ρήξης στο παρά πέντε