ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΡΑΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

 

Ο φλούφλης υπουργός λέει και ξαναλέει Δεν θα μειώσουμε τις συντάξεις, δεν θα βάλουμε φόρους. Είναι και φλούφλης και ζητάει τα γιαούρτια του στη μάπα.

Πρώτον, δεν αποφασίζει ο εν λόγω φλούφλης διότι δεν είναι ούτε πρωθυπουργός, ούτε υπουργός οικονομικών. Δεύτερον, ο αντιμνημονιακός φλούφλης κάνει πως δεν το ξέρει ότι χωρίς λεφτά απ' έξω, από τους εταίρους μας, το κράτος σηκώνει τα χέρια. Δεν είναι σε θέση το δημόσιο ταμείο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Σα σήμερα 30 Απριλίου, το 1926, αποφασίστηκε στην Ελλάδα η υποχρεωτική εκπαίδευση από 6 έως 14 χρονών. Ρωτάω. Έχει καμία σημασία μία τέτοια απόφαση, προοδευτική και λαϊκή και πολιτιστική και όπως θες να την πεις, αν δεν έχεις δασκάλους. Αν δεν έχεις σχολεία. Κι αν έχεις σχολεία, δεν έχεις θρανία.

Άσε το άλλο. Τι θα πει «Υποχρεωτική εκπαίδευση» έναν αιώνα μετά την τουρκοκρατία. Ότι το κράτος έχει υποχρέωση να αναλάβει την εκπαίδευση στα ελληνόπουλα μέχρι 14 χρονών. Αυτό ή το άλλο, ότι οι γονείς υποχρεώνονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Με τι λεφτά, το ένα και το άλλο. Εδώ σε θέλω.

Ένα σχολείο για να λειτουργήσει έχει έξοδα, πέρα από τους μισθούς των δασκάλων. Το κράτος που φορολογεί τους πολίτες θα αναλάβει, εκτός όλων των άλλων, και τη δαπάνη της παιδείας. Από την άλλη, ρωτάς τον γονιό αν θέλει να στείλει σχολείο, και για ποιο λόγο, τον 14χρονο, όταν είναι καλύτερο για την οικογένεια να δουλέψει το παιδί στο χωράφι.

Να καταλήξω. Λένε οι πολιτικοποιημένοι της πλάκας, ότι όλα είναι πολιτική. Εγώ λέω ότι όλα είναι οικονομική. Άμα δεν έχεις λεφτά, άμα δεν είσαι ικανός ως ιδιώτης και ως κρατικός λειτουργός να παράγεις λεφτά, μην παραμυθιάζεις ότι είσαι του Δίνω. Στο φινάλε κανείς δεν μπορεί να δώσει πριν πάρει.

Διαβάστε ακόμα:

Ενας μεγάλος Αγγλος, ένα ακόμη πιόνι της Ιστορίας