ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Είναι φορές που πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία πολύ σεμνή και ταπεινή εκδοχή εξουσίας. Θα ήθελε πολύ να το βροντοφωνάξει, όπως παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ, αλλά το αποφεύγει. Εφαρμόζει, όμως, πέρα για πέρα την πρακτική ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία.

Μία πολύ προχωρημένη μορφή λαϊκής κυριαρχίας απολαύσαμε εσχάτως στη Ραφήνα, όπου βρέθηκαν αντιμέτωπες όλες οι εξουσίες. Από τη μία η δικαστική, που με μία τελεσίδικη απόφαση της είχε διατάξει την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που είχαν ανεγερθεί μέσα σε δημόσια δασική έκταση.

Από την άλλη, η λαϊκή εξουσία ενδεδυμένη τον μανδύα αυθαιρετούχου και υποστηριζόμενη από άλλους καταπατητές, τις τοπικές αρχές, βουλευτές και μαθητές που έκαναν διάλειμμα στην κατάληψη του σχολείου τους. Ένα πανίσχυρο μπλoκ αντίδρασης απέναντι στην εφαρμογή του νόμου. Ποιος θα επικρατούσε;

Η κυβέρνηση ως διαιτητής λίγο πριν διακόψει τον αγώνα σφυρίζοντας δύο μηδέν υπέρ των αυθαιρετούχων, έδωσε παράταση, με εμφανή τη διάθεση να δικαιώσει στο μέλλον τους αυθαιρετούχους. Με ποιο τρόπο; Βγάζοντας την δικαστική απόφαση λάθος, με δασικούς χάρτες που θα δείχνουν ότι η περιοχή δεν είναι δασική. Είπαμε, ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία.

Κατά τα άλλα, ο Τσιρώνης έχει ανακηρύξει την Ιπποκράτειο Πολιτεία δημόσια δασική έκταση, καταστρατηγώντας αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και -το πιο σημαντικό- αποφάσεις της Πολεοδομίας με τις οποίες έχει κτιστεί η περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Οποτε τρώει ξύλο ο κάθε Κουμουτσάκος