Η «ΟΡΦΑΝΙΑ» ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

 

Πάνω από τη θρησκεία είναι η πίστη. Αυτή είναι η κουβέντα μου για την τρομοκρατία θεολογικού τύπου. Υπάρχει και η τρομοκρατία πολιτικού τύπου. Οι αντάρτες πόλεων, οι αναρχικοί, οι αριστεριστές, οι αντικαθεστωτικοί, οι κάργα κομουνιστές, όπως θες τους λες.

Τα τρομοκρατικά πολύνεκρα κτυπήματα στην Ευρώπη είναι «μουσουλμανικά», θρησκευτικού τύπου. Οι τρομοκράτες κάνουν το καθήκον τους με τη βεβαιότητα ότι έχουν την ευλογία του Αλλάχ και στην αιωνιότητα θα παρκάρουν στον παράδεισο. Και, επαναλαμβάνω την κουβέντα μου, υπεράνω της θρησκείας, της κάθε θρησκείας είναι η πίστη. Τι σημαίνει αυτό;

Τον πιστό, δηλαδή το ελαττωματικό άτομο, δεν τον φτιάχνει η θρησκεία. Καμμία θρησκεία δεν έχει τη δύναμη να λειτουργήσει ως εργοστάσιο παραγωγής πιστών. Η θρησκεία απλά καλύπτει την δεδομένη ανάγκη του πιστού, ο οποίος χωρίς θρησκεία κυκλοφορεί σαν ορφανός, σαν ένας μαλάκας όρθιος, που δεν πατάει στη γη, που δεν αντιμετωπίζει σαν ίσον προς ίσον τον ήλιο, τη θάλασσα, τον ουρανό, το σύμπαν και ό,τι όλα αυτά κρύβουν.

Δεν είναι,λοιπόν, η θρησκεία η ένοχη των τρομοκρατικών κτυπημάτων. Ο τρομοκράτης είναι αυτός που έχει μίσος, θέλει να τιμωρήσει, να εκδικηθεί και φθάνει να δρά ως τέρας χρησιμοποιώντας νταηλίκι την πνευματική ασυλία της θρησκείας του.

Η ανθρωπότητα έχει ακόμα πολλά, πάρα πολλά εγκλήματα, θρησκευτικού τύπου να μετρήσει από τους μουσουλμάνους, για να «ισοφαρίσουν» αυτοί το αίμα που προκάλεσαν στους αντιπάλους τους τα επώνυμα καθάρματα της χριστιανοσύνης στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν θα πεθάνει ποτέ η τρομοκρατία