ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

 

Συνήθως οι ατάκες των «σχολιογράφων» στο διαδίχτυο είναι για τα σκουπίδια. Δεν έχουν να σου πουν τίποτα, στερούνται χιούμορ, άσε που ο άλλος βγάζει την εμπάθειά του, την οπαδική του αρρώστεια, την κακότητά του για τον Τσίπρα, τον Σαμαρά, τον Κασιδιάρη, τον Βενιζέλο.

Σε σχετικό ρεπορτάζ για την επιθυμία του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου να επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος και να πάρει την ευχή του γνωστού και μη εξαιρετέου ηγούμενου Εφραίμ, κάποιοι χρήστες έδειξαν κλάση... Να 'ναι καλά τα παιδιά, το ψιλοδιασκέδασα το πράμα. Να, κάποιες επισημάνσεις ανώνυμες μεν, χαριτωμένες δε, για τον εκκλησιασμό του Αχιλλέα Μπέου, που κατηγορείται στην υπόθεση Koriopolis, στο high class μοναστήρι του Εφραίμ...

-Βατοπαίδι άσσος ημίχρονο, διπλό τελικό (Ακαταλαβίστικο, τι να εννοεί ο παίκτης...).
-Θα γυρίσει κιόλας ή θα ζητήσει άσυλο (Θυμίζω ότι το Άγιον Όρος είναι «ανεξάρτητη» επικράτεια...).
-Σε ποιον πάει για άφεση αμαρτιών..., θα είναι και ο Χριστοφοράκος εκεί; (Ο μίστερ μίζες της Siemens είναι ο Χριστοφοράκος).
-Μετανοείτε, η ώρα της κρίσης πλησιάζει (Δεν το βλέπω με τίποτα…).
-Μερικοί-μερικοί δεν θέλουν αγιασμό, θέλουν εξορκισμό (Ποιος είπε ότι δεν παίζει κι αυτός στο Άγιον Όρος).

Να μιλήσουμε σοβαρά. Εδώ και χίλια χρόνια η Μονή Βατοπεδίου ασκεί εξουσία. Από την εποχή του Βυζαντίου το παπαδαριό της συγκεκριμένης μονής έχει παράδοση στο παιχνίδι της εξουσίας. Μια κουβέντα μονάχα. Αν υπάρχουν π.χ. 100 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες, οι 90 έχουν περάσει από τον... πάγκο του Εφραίμ, οι 80 έχουν κάνει μια «μπίζνα» μαζύ του, οι 70 έχουν οφεληθεί από το νταραβέρι, οι 60 διατηρούν μέχρι σήμερα την επαφή με το Βατοπέδι.

Ο Αχιλλέας Μπέος εν όψει της δίκης που είναι κατηγορούμενος θα πάει στο Βατοπέδι ως απλός χριστιανός, ως άλλος πιστός για να πάρει ψυχική και πνευματική δύναμη από την ευχή του Εφραίμ. Ο πρώην παράγοντας του ποδοσφαίρου δεν πάει στο Άγιον Όρος ως εξουσιαστής. Ως νταραβεριτζής, επειδή κυκλοφορούν βρώμες εδώ και αιώνες ότι το Βατοπέδι έχει επαφή στενού τύπου με δικαστές.

Διαβάστε ακόμα:

Και λεβέντης και μαλάκας...