«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΧΟΙ»

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός Δημόσιας Τάξης που να μην δεσμεύτηκε, από την αρχή κιόλας της θητείας του στο κτίριο της Κατεχάκη, για αναδιοργάνωση της αστυνομίας, με σκοπό την καλύτερη φρούρηση των πολιτών. Μας δούλευαν όλοι. Το καλοκαίρι πήγα διακοπές σε μεγάλο νησί του Αιγαίου. Δεν είδα ούτε έναν αστυνομικό στη Χώρα. Ούτε έναν τροχονόμο στα περίχωρα.

Την ημέρα μόνο της αναχώρησης μου με το πλοίο, ένας αστυνομικός μου ζήτησε να ανοίξω το καπό για να βεβαιωθεί ότι δεν είχα... κλέψει κάποιον μετανάστη. Οι κατά καιρούς υπουργοί Δημόσιας Τάξης επέμειναν ιδιαίτερα -πλήν μόνο λεκτικά- στην απόσυρση των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για την ασφάλεια διαφόρων προσωπικοτήτων. Θα τους διοχέτευαν, έλεγαν, στη φρούρηση ευαίσθητων περιοχών.

Έκτοτε άκουσα δεκάδες ιστορίες για μεγάλη καθυστέρηση της αστυνομίας σε περιπτώσεις που όντως υπήρχε ανάγκη και επίσης δεκάδες άλλες ιστορίες για πολίτες που είχαν καταφέρει να συνοδεύονται από αστυνομικούς ακόμη και όταν πήγαιναν στα μπουζούκια. Με τους πολίτες που θεωρούνται στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης ισχύει ό,τι και με το δάσος. «Μία φορά δάσος, για πάντα δάσος».

Δηλαδή, «μία φορά στόχος, έστω και για φιγούρα, για πάντα στόχος». Ο Συριζαίος- τώρα πια, γιατί μέχρι πρότινος ήταν Πασοκτζής- υπουργός Τόσκας ανανέωσε τις δεσμεύσεις του για αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Του εύχομαι να πετύχει. Μόνο που πλέον δεν έχει να βάλει τάξη μόνο στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στο άψυχο. Τα περιπολικά με τα 300.000 χιλιόμετρα, τα φθαρμένα λάστιχα, τα ανύπαρκτα ανταλλακτικά, την έλλειψη βενζίνης.

Μία φορά χρεοκοπημένοι, για πάντα χρεοκοπημένοι... Δυστυχώς.

Διαβάστε ακόμα:

Αει σιχτίρ και πάσης Ελλάδος