ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ένα δικό μου κείμενο στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» τράκαρα σε γραπτό του Γιώργου Γεωργίου, Σάββατο 14 Μαϊου, το 2011. Κοντά στα πεντέμισυ χρόνια πριν. Έχω τους λόγους μου που το... αναμεταδίδω. Έγραφε, λοιπόν, ο έτσι στη στήλη του «Το Καφενείο των Φιλάθλων»:

Ποια πλέι οφ και ποιες μεταγραφές που έπεφτε με τα μούτρα ο κόσμος κάθε καλοκαίρι; Ουδείς νοιάζεται τώρα γι' όλα αυτά. Μοναδικό θέμα συζήτησης είναι, πού διάολο θα πάει αυτή η κατάσταση με την οικονομία, καθώς και το τι θα γίνει με την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών.

«Πάμε στο κέντρο της Αθήνας» λένε οι αγανακτισμένοι ακροατές «και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ζωντανοί στα σπίτια μας. Μαροκινοί, Σομαλοί και Αλγερινοί μας την πέφτουνε μέρα μεσημέρι για να μας ληστέψουνε και όποιος αντισταθεί, του κόβουν το λαρύγγι με τη φαλτσέτα. Πού είναι το κράτος; Η αστυνομία αδιαφορεί και είμαστε έρμαια στην εγκληματικότητα του κάθε λαθρομετανάστη».

Τραγική κατάσταση, αλλά τι ψάχνετε, ρε μάγκες, να βρείτε; Την άσπρη μύγα; Τίποτα δεν έχουμε δει. Είμαστε ακόμα στην αρχή...

ΑΥΤΑ από τον Γιώργο, του 2011, για να μη ξεχνιόμαστε. Συμπέρασμα. Στην Ελλάδα το κράτος ποτέ δεν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ακόμα και στα πιο σοβαρά προβλήματα, που έχουν σχέση με σωματική ακεραιότητα, τα αφήνει στο όπως κάτσουν. Καμία παρέμβαση ουσίας. Άστο, σου λένε, κι αυτό θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει. Ακόμα κι αν ο κύκλος σε κάποιο αγκάθι κρατάει πέντε, δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αριθμός των 81 νεκρών δεν μειώθηκε