ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥ ΣΕΞ

 

Η εξουσία διαφθείρει. Νόμος άγραφος. Ο όποιος κατέχει εξουσία, την όποια εξουσία, είτε δημόσιος υπάλληλος, είτε βασιλιάς, εύκολα φθάνει στην ατιμία, στην αδικία, στην παρανομία, όχι απλά στην κατάχρηση εξουσίας δίχως προσωπικό όφελος. Η περίπτωση του Τιβέριου, του Ρωμαίου αυτοκράτορα, επιβεβαιώνει τον άγραφο νόμο. Το άτομο, πλανητάρχης της εποχής του, σάλεψε από την υπερεξουσία του. Δεν το 'χε σε τίποτα να στείλει να σκοτώσουν και έναν φίλο του, διότι είχε προσβληθεί από την αθεράπευτη νόσο της καχυποψίας.

Γεννήθηκε 42 χρόνια πριν τον Χριστό και από μωρό είχε τη ζωή βασιλόπουλου. Επόμενο, στο πετσί του να γνωρίσει την αλητεία και τη λατρεία της εξουσίας. Ο Οκταβιανός υποχρεώνει τον πατέρα του Τιβέριου να χωρίσει την μητέρα του, για να την παντρευτεί αυτός, ο μετέπειτα αυτοκράτορας. Ο Οκταβιανός.
Μεγαλώνει ως μελλοντικός ηγεμόνας ο Τιβέριος ξεκινάει την καριέρα του στο στρατό. Παντρεύεται την Αγριπίνα, την κόρη του στρατηγού Αγρίπα, κι όταν αυτός πεθαίνει, ο θετός πατέρας του, ο αυτοκράτωρ Οκταβιανός του ζητάει να χωρίσει την γυναίκα του. Και να παντρευτεί την κόρη του Ιουλία, που έχει μείνει χήρα. Κι έτσι έγινε.

Ο Τιβέριος όταν δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος, μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της μάνας του, του Οκταβιανού, γίνεται αυτός αυτοκράτωρ το 14, μέχρι και το 37 μετά τον Χριστό, σα σήμερα 16 Μαρτίου. Τα τελευταία χρόνια ψιλοτρελάθηκε, τον βάρεσε και η κατάθλιψη, και αποστασιοποιήθηκε από τις κρατικές υποθέσεις. Σε μια βίλα στο Κάπρι έκανε πειραματισμούς ομοφυλοφιλικού σεξ με άνδρες προσκεκλημένους του.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ