ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ

 

Χριστός, χριστιανισμός. Μαρξ, μαρξισμός. Τι είπε ο Χριστός; Αγαπάτε αλλήλους. Βεβαίως και δεν το είπε ποτέ αυτό ο Ιησούς, ο πολύ σοβαρός. Είπαν ότι το είπε. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Αν πράγματι έλεγε ο αρχηγός Να αγαπάτε τον πλησίον σας, τότε θα ακύρωνε τον Θεό, τον Πατέρα του.

Ύβρις προς τον Θεό είναι να ζητάς από τον άνθρωπο, το δημιούργημα του μεγαλοδύναμου, να συμπεριφέρεται ενάντια στη φύση του. Δεν έκανε λάθος στο καλούπι ο Θεός. Έτσι το έφτιαξε το δίποδο, να μην αισθάνεται αγάπη για τον γείτονα, τον συμπολίτη, τον συνάδελφο, ακόμα και για έναν συγγενή του. Άρα, ο Χριστός δεν ήταν δυνατόν να πει αυτή τη μπαρούφα, Αγαπηθείτε, Να αγαπιέστε.

Ο Μαρξ είναι που είπε τη μαλακία του. Έγραψε το κομουνιστικό μανιφέστο ο δημιουργός της κομουνιστικής ιδεολογίας. Που ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Ακόμα και από φανατικούς, συνειδητούς και αγνούς κομουνιστές. Γιατί; Επειδή είναι μία θεωρία, όχι ένα σχέδιο, ένα οργανόγραμμα. Επειδή η μαρξιστική θεωρία δεν είναι εφαρμόσιμη. Επειδή είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου, των ανθρώπων. Επειδή τα δίποδα είναι απροσάρμοστα να συμβιώνουν και σ' αυτό δεν φταίει ο...καπιταλισμός, που στο φινάλε είναι μία αναγκαιότητα, ένα γέννημα ανθρώπινο και γι' αυτό προέκυψε φυσιολογικά, δεν επεβλήθηκε.

Ο άνθρωπος, λέει, είναι το Τέλειον Ον. Το Τέλειον κατασκεύασμα. Ένας μαλάκας και μισός είναι. Αν ήταν τέλειος θα ζούσε εν ειρήνη, και ασχολούμενος με τον εαυτό του, όχι με τον άλλον, με τους άλλους. Πώς θα εξαπατήσει, πώς θα εκμεταλλευθεί.

Συναρπαστική ιδεολογία ο κομουνισμός και για πάρτη της άτομα εκλεκτά θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν, έχυσαν αίμα, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν. Κι όταν πήραν την εξουσία αυτοί οι ίδιοι, χωρίς πια πολιτικούς αντιπάλους, διέσυραν με τον πιο απάνθρωπο, τον πιο κτηνώδη τρόπο τον κομουνισμό. Γιατί; Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή ο άνθρωπος, ον ατελές πνευματικά, δεν είναι σε θέση με ισορροπίες να λειτουργήσει κοινωνικά, συνολικά, ομαδικά.

Οικονομολόγος, κοινωνιολόγος, φιλόσοφος, ιστορικός, όλα αυτά ο Γερμανός θεμελιωτής του κομουνισμού Καρλ Μαρξ, από σόι ραβίνων, δηλαδή και πολύ Εβραίων, γεννήθηκε σα σήμερα 5 Μαϊου, το 1918, και ανήσυχος πάντα είχε προβλήματα με τις αρχές, τόσο στο Παρίσι όσο και τις Βρυξέλλες. Στα 31 του εγκαταστάθηκε στην Αγγλία παντρεμένος από τα 25 του με βαρώνη, κάποια Τζένυ φον τάδε, πέντε χρόνια μεγαλύτερή του. Μαζί της έκανε έξι παιδιά και ένα ακόμα με την υπηρέτρια του. Πέθανε Μάρτιο 1883.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΖΩΗΣ