Ο ΠΡΙΓΚΗΠΙΚΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΑΙΑΝΑΣ

 

Όταν η Ελισάβετ Β’ έγινε βασίλισσα της Αγγλίας, ο άνδρας της πήρε τον τίτλο «βασιλικός σύζυγος». Από μία άποψη είναι και κωμικό, στα όρια του γελοίου. Να κυκλοφορεί κάποιος για δεκαετίες ως… βασιλικός σύζυγος. Ο άλλος, ο μεγάλος του γιός, ο Τσαρλς πώς άντεξε περισσότερο από δέκα χρόνια το καπέλωμα από την λατρεμένη λαίδη Νταϊάνα; Στην πραγματικότητα να παριστάνει τον «πριγκηπικό σύζυγο» της δημοφιλέστατης Ντάι.

Να σου πω κάτι. Τον έβλεπα στην τηλεόραση και τον λυπόμουνα τον Κάρολο της Αγγλίας που με την σύζυγο του, πάντα, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ούτε ξέρει γιατί ήρθε, αυτή τη φορά επίσημα, όχι ιδιωτικά, ούτε και οι Παυλόπουλος, Τσίπρας μας το είπαν. Ίσως κι αυτοί να είναι άσχετοι με το έργο.
Στο θέμα μας. Ο Τσαρλς παντρεύτηκε την Νταϊάνα το 1981. Ποτέ δεν το αγάπησε το κορίτσι. Και πώς να το αγαπήσει ένας άνδρας που δεν ξέρει να αγαπάει. Η γυναίκα της ζωής του είναι η Καμίλα Πάρκερ Μπώουλς, την οποία δεν αγάπησε. Και πώς να την αγαπήσει, αφού δεν το ξέρει το ρήμα αγαπώ, το είμαι ερωτευμένος, το είμαι καψούρης.
Η Καμίλα, από τότε που ήταν παντρεμένη πήρε πρέφα ποιος είναι ο δυστυχής αυτός Τσαρλς και τον… κατέκτησε όταν ακόμα ήταν με την Νταϊάνα. Το πιο εύκολο! Γιατί με την Καμίλα ένοιωθε ασφάλεια ο πρίγκηπας. Ότι είναι ανδρας κανονικός, έστω και χωρίς να δείχνει πόσο αρσενικός είναι.

Αστέρι η Νταϊάνα. Κοσμαγάπητη. Ο Τσάρλς στη σκιά της. Χώρισαν το 1992, πήραν διαζύγιο το 1996.

Πριν την Νταϊάνα, γιατί κάποια έπρεπε να παντρευτεί, ο Τσαρλς ζήτησε από τον πατέρα της κάποια Αμάντα. Η «17 Νοέμβρη» της Ιρλανδίας, ο περιβόητος ΙΡΑ, σκότωσε τον πατέρα της Αμάντας και το κορίτσι είπε «όχι» στον Καρολο. Φοβήθηκε τη ζωή της αν μπλέξει με την βασιλική οικογένεια. Ο Τσαρλς τα έφτιαξε με την Σάρα, την μεγαλύτερη αδελφή της Νταϊάνα, πριν την παντρευτεί. Έτσι, μετά τον τίτλο του μόνιμου διαδόχου του θρόνου έγινε και «πριγκιπικός σύζυγος» της σταρ Νταϊάνα, οποία σκοτώθηκε το 1997. Ο Τσαρλς παντρεύτηκε την χωρισμένη και από παλιά γκόμενα του, την γριούλα Καμίλα το 2005.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ… ΔΙΑΔΟΧΟΣ