Η ΠΡΩΤΗ ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Κάποτε θα γίνουν πειρατείες και στην πυραυλομεταφορά διαστημικών οχημάτων σ' άλλους πλανήτες. Δεν χρειάζεται να είσαι ο σύγχρονος Ιούλιος Βερν για να το προβλέψεις. Όπου υπάρχει χρήμα που μετακινείται, που βρίσκεται στην τσέπη ταξιδιωτών, θα προκαλεί το ενδιαφέρον των κλεφτών. Των ληστών. Των πειρατών. Μια ζωή από την εποχή του Ρομπέν των Δασών και ακόμα πιο πίσω.

Η συμμορία, ο κακοποιός ακολουθεί την τεχνολογία. Δουλεύουν οι άμαξες με τα άλογα, σ' αυτές θα την πέσουν. Όπως στα παπόρια, στα τραίνα. Έτσι έκαναν δύο Κινέζοι που οργάνωσαν ληστεία για να... ελαφρύνουν τους 27 επιβάτες από Μακάο σε Χονγκ-Κονγκ, με υδροπλάνο. Είναι η πρώτη στην Ιστορία αεροπειρατεία, πιο σωστά αεροληστεία, και έγινε σα σήμερα 16 Ιουνίου, το 1948.

Αεροπειρατεία με σκοπό την προσωπική κονόμα οι δυο κιτρινιάρηδες, όχι στο όνομα κάποιας επανάστασης, αντίστασης, ανταλλαγής με φυλακισμένους αγωνιστές, τέτοια. Η δουλειά στράβωσε, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο, το υδροπλάνο τσακίστηκε και σκοτώθηκαν όλοι, εκτός από τον έναν κακοποιό. Για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς συνέβη, και να καταγράψει η Ιστορία με λεπτομέρειες το σεφτέ της αεροπειρατείας.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ