Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

 

Πέντε μέρες μετά το πραξικόπημα που έστησε η χούντα της Αθήνας για την ανατροπή του αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο, η Τουρκία έκανε την κίνηση. Στις 20 Ιουλίου 1974 την... ειρηνευτική στρατιωτική επιχείρηση ''Ατίλας'', αλλοιώς την εισβολή στη μεγαλόνησο.

Μια ιστορία στο περιθώριο εντελώς των γεγονότων της εποχής. Το 1974, λοιπόν, παλληκαρόπουλο κομάντος από την Κρήτη, ντυμένο στο χακί του ελληνικού στρατού, βρέθηκε στην Κύπρο να πολεμήσει τους Τούρκους εισβολείς. Πουτάνα ζωή.
Αυτά είναι τα δράματα. Ακόμα κι αν ο πρωταγωνιστής του δράματος είναι άγνωστος, δεν τον ξέρεις, δεν έχεις καμία σχέση μαζί του, πας σε μια γωνία, και σκουπίζεις ένα δάκρυ για πάρτη του.
Ο εν λόγω, ασφαλώς δεν αναφέρω το όνομά του, επέστρεψε στην πατρίδα ζωντανός. Όχι όπως άλλοι Ελλαδίτες στρατιώτες που άφησαν τα κόκαλα τους στην Κύπρο.

Μετά από 40 χρόνια, το 2014, 60χρονος πλέον πιάστηκε με 22 κιλά μαριχουάνας όταν προσπάθησε να τα περάσει στην Κύπρο. Πουτάνα ζωή. Τον βάλανε φυλακή, βέβαια. Ο ''Κορυδαλλός'' της Κύπρου, οι φύλακες είναι ακριβώς απέναντι από τον ομαδικό τάφο των φαντάρων που μαζί τους είχε εκστρατεύσει το 1974.

Ανδρας αληθινός παραδέχθηκε την ενοχή του. Ναι, το έκανα. Δεν ήξερα τι να κάνω για να γλυτώσω από τους τοκογλύφους. Πουτάνα ζωή.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ