ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙΣ ΤΗ ΝΙΟΤΗ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ ΣΟΥ!

 

Τρελαίνομαι για ταινίες εποχής. Του 14ου ή του 17ου αιώνα. Με μαγεύουν. Το έψαξα αρκετά γιατί βλέπω και ξαναβλέπω εκείνες τις ποιοτικές ταινίες σε χρόνια αγύριστα και ποτέ ξεχασμένα, που είναι δικά μας κι αυτά.

Βέβαια. Δεν ζήσαμε τότε, αλλά δεν κυκλοφορούμε σήμερα από το πουθενά. Η δική μας εποχή είναι μία συνέχεια του χθες. Και πέρα απ’ αυτό, το χθες του 9ου ή και του 4ου αιώνα μετά τον Χριστό, εγώ το αισθάνομαι πολύ κοντινό. Γιατί;

Επειδή τίποτα δεν αλλάζει στον άνθρωπο. Δεν λέει κάτι διαφορετικό επειδή άλλαξε η καθημερινότητα του. Επειδή ντύνεται διαφορετικά, επειδή βλέπει τηλεόραση, έχει τηλέφωνο και ηλεκτρική κουζίνα. Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Παίζουν τα ίδια συναισθήματα.

Προσωπικό θέμα γιατί με τραβάνε οι ταινίες εποχής. Η κουβέντα γίνεται γιατί σταμάτησα σε μία ατάκα, όχι κινηματογραφική, της σπουδαίας Αγγλίδας ηθοποιού Emma Thompson, την οποία έχω απολαύσει σε ρόλους ταινιών εποχής. Η Τόμπσον, λοιπόν, είπε:
«Σε λίγο θα συμπληρώσω τα 60 χρόνια μου. Είναι υπέροχο να γιορτάζεις τη νιότη των γηρατειών σου. Το διασκεδάζω, το ζω!».

Μάλιστα, αγαπητοί. Τα χρόνια είναι δικά μας. Γιατί να μην τα χορταίνουμε. Να τα πανηγυρίζουμε!


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ