ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΟΥΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

 

Η είδηση.Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι στα Διλινάτα της Κεφαλονιάς, μετά την διπλή επιδρομή βανδάλων που έγινε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στο διθέσιο σχολείο της περιοχής.

Η πρώτη εισβολή έγινε το βράδυ του Σαββάτου και κλήθηκαν αστυνομικοί για να καταγράψουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι άγνωστοι δράστες και να πάρουν αποτυπώματα για να τους αναζητήσουν. Μόλις έφυγαν, όμως, οι βάνδαλοι επέστρεψαν το βράδυ της Κυριακής προκαλώντας νέο γύρο καταστροφών!

Οι εισβολείς έσπασαν την πίσω πόρτα του σχολείου, έβαψαν με σπρέι στους τοίχους, άδειασαν τους πυροσβεστήρες μέσα στις αίθουσες και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές στον εξοπλισμό, κυρίως στους υπολογιστές όπου έκαναν ακόμη και την... ανάγκη τους!

Σημείωση αποδυτηριάκια: Γνωστό ότι το διαδίκτυο κυκλοφορούν ένα κάρο μαλάκες που γράφουν ό,τι μαλακία, ακόμα και σε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας. Είναι να τρελαίνεται κανείς με τους γελοίους αδιόρθωτους καραγκιόζηδες που δεν έχουν καμιά αίσθηση σεβασμού, άτομα δίπλα μας, γύρω μας, πιθανόν επιστήμονες, οικογενειάρχες.

Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν το περίμενα αυτό που αλίευσα. Συγχαρητήρια στον άγνωστο σχολιογράφο που σε site εγραψε, για την αλητεία στα Διλινάτα της Κεφαλονιάς, το εξής διαμάντι:


Πρόκειται για νόμιμη μορφή ακτιβισμού από τις συλλογικότητες της περιοχής. Η διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να έλθει σε διάλογο με εκείνους που ουρούν επάνω στους υπολογιστές, ώστε να δει ποια είναι τα βαθύτερα κοινωνικά αίτια που τους ωθούν σε τέτοιες πράξεις διαμαρτυρίας. Και επιτέλους, να επεκταθεί το άσυλο και στα σχολεία, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν χώρα ακώλυτα τα δρώμενα των ακτιβιστών, χωρίς τον φόβο της καταστολής. Αφήστε τα παιδιά να ουρούν ελεύθερα, μην τραυματίζετε τα όνειρά τους στον βωμό του άγριου νεοφιλελευθερισμού. Όχι στην εμπορευματοποίηση της παιδείας.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΠΑΣΟ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΣΟΛΟ ΓΑΜΟ...