ΤΟ LOBBY ΚΑΙ ΤΟ... ΑΔΕΛΦΑΤΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

 

Δεν τον βλέπω να ξυπνάει καλά μία ωραία πρωία ο Πάπας Φραγκίσκος. Λάθος. Να μη ξυπνάει καθόλου ο Πάπας της Ρώμης μ'αυτά που λέει. Μ' αυτά τα φοβερά που λέει, για τους gay του Βατικανού. Για τους ρασοφόρους ομοφυλόφιλους της Αγίας Έδρας του καθολικισμού.

Σε Αργεντινούς πατριώτες που τον επισκέφθηκαν στη Ρώμη ο ποντίφικας έφτασε να πει και το εξής τρομερό. Όχι απλά υπάρχουν gay καρδινάλιοι, αλλά και ότι αποτελούν lobby μέσα στο Βατικανό. Εντάξει, ο άγιος πατέρας λέει πολλά, του αρέσει η δημοσιότητα, η επικοινωνία με τους πιστούς. Αυτό, όμως, περί ''ξεχωριστής συμμορίας'' καταγράφεται για πρώτη φορά.
Αυτό θα πει lobby. Μια ανεπίσημη ''ομάδα'' που πιέζει, που έχει τη δύναμη να επηρεάζει τα πράγματα κόντρα στη δημόσια εικόνα του κόμματος, της κυβέρνησης, του Βατικανού, του ΟΗΕ, οπουδήποτε.

Μέχρι σήμερα κάποιοι Πάπες είχαν απλά αποστασιοποιηθεί από την ομοφυλοφιλία, μέχρι που την καταδίκαζαν, βεβαίως. Και τούτος, ο Αργεντινός κάνει την υπέρβαση. Μίλησε για ρεύμα διαφθοράς και για σφηγγοφωλιά πισωγλέντηδων. Αύριο, αν δεν τον μαζέψουν, μήπως θα μιλήσει και για τις τσιμπουκοδρομίες των καρδινάλιων.

Γνωστά πράγματα αυτά, θα πεις. Γνωστά, αλλά να το λέει και κάποιος ''από μέσα'', μάλιστα ο ίδιος ο Πάπας, αυτό δεν το περνάς στο ντούκου. Γνωστό ότι το Βατικανό είναι άντρο κομπίνας και απάτης και πλουτισμού. Και ακόμα ότι στο ιερατείο του καθολικισμού δεσπόζει το αδελφάτο εδώ και χίλια χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΙΑΡΗΔΩΝ