ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΟΥΝ; ΟΧΙ ΕΜΑΣ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

 

Από την ημέρα που βγήκε ο Μητσοτάκης σιγή ασυρμάτου στην Γερμανία.Το 'φερε η κουβέντα και το αμολάω. Αν δεν εκλεγόταν πρόεδρος στη ΝΔ ο Μητσοτάκης, θα έφτιαχνε δικό του κόμμα, και με εξασφαλισμένη την υποστήριξη της Γερμανίας. Να έρθουμε στο θέμα μας.

Όλα τα χρόνια των μνημονίων μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα στην κωλογερμανία, λες και δεν είχαν άλλη δουλειά παρά μόνο να ασχολούνται με τα χάλια της Ελλάδος. Υπερβάλλω, σύμφωνοι. Επόμενο είναι το γερμανικό “ενδιαφέρον” για το μπουρδέλο όταν έχουν δανείσει τα λεφτά τους. Αυτό θα έκανε ο καθένας μας. Όχι στον ξένο, αλλά και σε φίλο, σε συγγενή να δανείσεις, όλο και θα 'σαι στην αγωνία αν το ρεμάλι είναι σε θέση να γυρίσει πίσω τα λεφτά σου. Μήπως αυτοκτονήσει ο μαλάκας, μήπως τον πατήσει το τραίνο, μήπως τον κλείσουν στο τρελάδικο, μήπως μπατηρίσει. Όλα μέσα είναι.

Πέρα απ' όλα αυτά, η ουσία είναι άλλη. Δεν μας γουστάρουν. Ανθρώπινο κι αυτό. Πηδιέται ο άλλος μια ζωή για να την βγάλει, δουλεύει στο εργοστάσιο, στο γραφείο, όπου, κανονικό στρατιωτάκι. Και ο Έλληνας είναι αραχτός, σου λέει. Κοπροσκυλιάζει.

Κάποιο Γερμανοί είχαν παραφρονήσει, εμείς δουλεύουμε, μας βγαίνει ο πάτος και θαρρούσαν αραχτό, παραλία τον Έλληνα. Εμείς, σου λένε, καταστραφήκαμε με τον πόλεμο, μια Γερμανία στάχτη, μια χώρα υπό επιτήρηση των νικητών συμμάχων, και επειδή χύσαμε αίμα, όχι πια στα πεδία της μάχης, αλλά στα εργοτάξια, τα καταφέραμε, ξαναγεννηθήκαμε. Και γίναμε πάλι οι πρώτοι της Ευρώπης. Οι Έλληνες τι κάνουν παρ' ό,τι χρεοκοπήσανε; Συνεχίζουν το σορολόπ.

Γενική η άποψη των Ευρωπαίων, όχι μόνο των Γερμανών. Σε έρευνα στην Γερμανία έβγαλαν το συμπέρασμα ότι οι Έλληνες παρά τη χρεοκοπία τους συνέχιζαν να είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες, και να απομυζούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί είναι οι Έλληνες στα μάτια των Ευρωπαίων, έζησαν πάνω από τις δυνατότητές τους και είναι πανούργοι, δόλιοι. Τέτοια πράγματα.

Είπαμε. Μην αγνοούμε τη ζήλια του βορειοευρωπαίου για τον Έλληνα που χαίρεται την αύρα της Μεσογείου.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑ ΦΙΛΙ ΣΤΗ ΞΑΔΕΛΦΗ, ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...