ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΛΤΑΡΙΣΕ

 

Πατέρας “συνελήφθη” από κάμερα να μαστιγώνει τις δύο κόρες του, με καλώδιο. Και γιατί κατέφυγε σε τούτη τη βαρβαρότητα ο πατέρας; Δεν ξέρεις. Μόνον ό,τι μεταδίδουν τα δελτία ειδήσεων. Τα “ενημερωτικά”(;) δίκτυα. Επειδή, λέει, τα δύο κορίτσια ανέβασαν στο διαδίκτυο ένα σέξυ χορό. Χόρευαν με τρόπο ανάρμοστο στην ηλικία τους, προκλητικό σεξουαλικά. Όχι αρεστό στον μπαμπά τους. Ο οποίος πως έπρεπε να ξηγηθεί;

Μην πεις! Φερμουάρ ζάμα στο στόμα σου. Μην έχεις έτοιμο σχόλιό. Με ποιο δικαίωμα εσύ ο ξένος θα κρίνεις τις πράξεις αλλουνού; Ποιος είσαι εσύ, για να κάνουμε ταμείο, που θα κατηγορήσεις τον άλλονα, ακόμα και θα του υποδείξεις πως να διαχειριστεί τις δύο τσούπρες του.


Φαντάζομαι ότι ο καθένας δεν γουστάρει στα προσωπικά του να μπαίνει απρόσκλητος ένας τρίτος. Ο καθένας να κοιτάει την αυλή του. Σιγά που όλοι οι άλλοι πατεράδες είναι τύπος και υπογραμμός. Τα έχουν καταφέρει με το δικό τους παιδί, το έβαλαν στο σωστό δρόμο, κι αυτό τσιμουδιά. Κάνει ό,τι του λες.

Τέλος πάντων, λέμε για τον γονιό που έφτασε να μαστιγώσει τις κόρες του. Δεν ξέρεις. Δεν ξέρεις τι άλλο έκαναν αυτά τα δύο ανήλικα κορίτσια στα οποία είχε γυρίσει η τρίχα και τον έφεραν τον άνθρωπο εκτός εαυτού. Δεν ξέρεις. Πως αντέδρασαν όταν εκείνος πήρε χαμπάρι το σκηνικό με το χορό της κοιλιάς.

Τι να έκανε ο δυστυχής βλέποντας πράγματα που δεν φανταζόταν, και πιθανόν να πανικοβλήθηκε ρίχνοντας και ευθύνες στον εαυτό του. Ότι είναι ένας αποτυχημένος πατέρας, ανίκανος να αναθρέψει σωστά τα παιδιά του. Να έλεγε στις δύο κοπελίτσες “Σας παρακαλώ, μην το ξανακάνετε αυτό, δεν σας τιμάει”. Να τις απειλούσε ότι θα έκοβε το χαρτζηλήκι τους για μια εβδομάδα. Την έξοδό τους για δύο εβδομάδες.

Δεν ξέρεις. Ίσως και να τα έκανε όλα αυτά ο φουκαράς ο πατέρας. Τα κορίτσια, όμως, στο δικό τους κόσμο. Στη δική τους φάση, γιατί η τρίχα στο αιδοίο τους είχε γυρίσει.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ, ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ