Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΓΗΝΕ ΑΓΡΙΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

 

Να την πιεις στο ποτήρι και να μη ξεδιψάς είναι η Λένα με την κατάλευκη επιδερμίδα κι ένα κορμί λυγερό και ποθητό, που κολάζει και τον πιο εγκρατή μοναχό του Αγίου Όρους. Παρέα με την κολλητή της εμφανίστηκε στο νυχτερινο μαγαζί και ήταν σούπερ άνετη στις επαφές της με τον καθένα, ιδιαίτερα με τα αγόρια.

Παρά την ηλικία του ο Γιώργος κυκλοφορεί με σπυράκια της ακμής στα μάγουλα και στα πλάγια του σβέρκου. Καρφώνει το μάτι στο Λενάκι και είναι βέβαιος ότι αυτόν ζαχαρώνει περισσότερο. Είναι σίγουρος γι΄ αυτό, δεν είναι εντύπωση της στιγμής από το ποτό και την μουσική που του φτιάχνει τη διάθεση. Την πλησιάζει θαρρετά και της προτείνει ''Πάμε;...''.
- Που να πάμε, αγόρι... , εδώ ήρθαμε..., τον κόβει εκείνη μ’ ένα παιχνίδισμα στα έξυπνα και φωτοβόλα μάτια της.

«Πάμε μια βόλτα...» επιμένει ο Γιώργος στο...φιλικό, στο παρείστικο. Τελικά, συμφωνεί η Λένα και ξεπορτίζουν στην ερημιά, στη σκοτεινιά του δρόμου.

- Τι κάνεις!..., αγριεύει η Λένα όταν ο νέος απλώνει το χέρι του στη μέση της και ζητάει επάνω του το κορμί της.

Διακόπτω τη φάση. Ποια να ΄ναι η συνέχεια, τι το πιθανότερο να συμβεί;

1. Να σκεφθεί το αγόρι ότι ''Είμαι μαλάκας, κακώς την πέρασα για ''εύκολη'', ότι σίγουρα θα ενέδιδε σεξουαλικώς μαζί μου''. Και να αποδεχθεί την αποτυχία του ολότελα παθητικά. Ίσως και προς απογοήτευση της όποιας Λένας, η οποία να περίμενε από τον άλλον να επιμείνει περισσότερο, διότι γούσταρε να του δοθεί.

2. Να της ρίξει μπινελίκια ο κάθε Γιώργος διότι το παίζει δύσκολη, ενώ πριν βρεθούν μόνοι με την ''πουτανιά'' της είχε δείξει άλλα πράγματα Του έδωσε υποσχέσεις, όπως μετέφραζε τη συμπεριφορά της, από τη μια και από την άλλη δεν του κάθισε.

3. Να της ορμήξει, και με τη βία- τίποτα χαστούκια κ.α. - την υποχρεώσει σε συνουσία.

Ο βιασμός. Ζήτημα πολυσυζητημένο, και άκρη δεν βγαίνει. Δεν ξακαθαρίζει οριστικά ένα κοινωνικό πρόβλημα που αξίζει κάθε καταδίκης. Αλλοίμονο και να αθωώνεται έτσι ή αλλοιώς ο ένοχος βιασμού άνδρας. Ειδικοί, το ψάχνουν και το ξαναψάχνουν πότε θεωρείται βιασμός, η βία στο σεξ, σε ποιες περιπτώσεις είναι ''δικαιολογημένος'' ο άντρας. Από κοντά και οι σχετικές έρευνες στην Ευρώπη, σε κάθε χώρα.

Ερευνητικό αποτέλεσμα ΣΟΚ! Τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα ο κόσμος κατά 33% θεωρεί ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ τον βιασμό. Ο ένας, δηλαδή, στους τρεις απαλλάσσει κάθε ενοχής τον βιαστή. Που σημαίνει ότι ρίχνει την ''ευθύνη'' στην βιασθείσα. Ότι η γυναίκα, με τον τρόπο της, με το ντύσιμό της, σκόπιμα ή όχι, είναι εκείνη που προκάλεσε τον βιασμό της. Που κατέστη θύμα.

Επιστροφή στην ιστορία μας. Η Λένα μπήκε στο κλαμπ με σέξυ ρούχο. Δεν δυσφόρησε στο φλερτ που της έκαναν, απεναντίας έδειχνε ευχαριστημένη, λες αποζητούσε κάθε θαυμαστική ατάκα από τους αρσενικούς. Ο Γιώργος, όπως κι άλλα παιδιά, γνώριζαν ότι ήταν... άνετη στις σχέσεις της, ότι ήδη είχε ατζέντα με 4-5 γκόμενους. Και, τέλος, δέχθηκε να βγει έξω από το κέντρο για βόλτα άγρια μεσάνυχτα.

Ποια είναι η «συνενοχή»- κι αν υπάρχει τέτοια- της Λένας στο βιασμό της από τον Γιώργο, ο οποίος αφού την κτύπησε στη συνέχεια την στρίμωξε σε τοίχο; Μήπως όφειλε να προβλέψει τον κίνδυνο, την απειλή που θα γνώριζε από τον συγκεκριμένο Γιώργο. Κι αυτός, ο κάθε Γιώργος στη θέση του, απενοχοποιείται διότι παραμυθιάστηκε ότι η γυναίκα πρώτα τον ντοπάρισε και μετά την έκανε γυριστή;

Δεν είμαστε δικαστές για να αποφασίσουμε. Μήπως ο δικαστής βγάζει δίκαιη απόφαση; Το έγκλημα του βιασμού είναι ρευστό, και ο δικαστής πιθανότατα να πλανηθεί από όσα κατατεθούν στο δικαστήριο..


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΑΝΤΡΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΚΟΜΕΝΑ