ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΟΥ

 

Τον κοζάρεις και το πρώτο που σκέπτεσαι είναι πως πρόκειται για απατεώνα.Κάτι έχει πάνω στη φάτσα του που γεννάει μέσα σου μια αίσθηση κινδύνου, Απειλής. Είναι καλοντυμένος, καθαρά νύχια, λεπτούς τρόπους, όμως είσαι επιφυλακτικός. Τι να κρύβει; Ό,τι και να 'ναι αυτό, σίγουρα θα σε βάλει σε μπελάδες αν νταραβεριστείς μαζί του. Κι όμως!

Έπεσες έξω. Μια χαρά άνθρωπος είναι. Κακώς τον παρεξήγησες.

Είδα σε τηλεοπτικά πλάνα τον ψευτογιατρό. Λέω την εντύπωση που μου προκάλεσε η μούρη του και το στήσιμο του σώματος του. Η παρθένα. Του κατηχητικού ο τύπος. Λες και μόλις έβγαλε το ράσο του ασκητή, μόλις πριν μιάμισυ ώρα προσεύχονταν σε βυζαντινό ναό του Άγιου Όρους. Φυσιογνωμία αθώου, κακομοίρη, πονετικού.

Αυτό θαρρώ είναι το μεγάλο προσόν του μαιτρ της απάτης. Ο οποίος πρέπει να καταδικαστεί με την πιο σκληρή ποινή διότι ξόδευε το ''ταλέντο'' του δουλεύοντας φουκαράδες. Ντροπή. Στην περίπτωση εξαπάτησης του Κοντομηνά ο ψευτογιατρός και ψευτοπιλότος έδειξε τεράστια κλάση αντιποίησης επαγγέλματος. Ερώτημα κλινικού χαρακτήρος. Γιατί δεν πήγαινε στα χοντρά πακέτα και έχανε χρόνο και διαβολική σκέψη πως θα τσεπώσει πέντε και δέκα χιλιάρικα.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΦΤΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΟΙ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ