ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΑ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

 

Ο κατηγορούμενος, λέει, προκειμένου να υποστηρίξει τον εαυτό του παρλάρει ό,τι θέλει. Διαφωνώ. Το ίδιο και ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Είναι, δηλαδή, εγκληματίας ο έτσι και από πάνω μας δουλεύει. Κανονικά μας κοροϊδεύει. Κοινωνία και δικαιοσύνη.

Τριάντα χρόνια, λέει, ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης έκανε την ίδια δουλειά. Ψαχνόταν από το 1985 μέχρι το 2015 να κάνει σχέσεις σεξουαλικές με ανήλικους. Αγόρια και κορίτσια. Και αναζητούσε τα θύματα του σε συγκεκριμένους χώρους και ανάμεσα σε παιδιά που είχαν όνειρα να κάνουν καριέρα στο θέατρο. Ο ίδιος, όμως, ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Αν πράγματι είναι αθώος, καλώς το λέει, κι αυτός κι ο συνήγορος του. Αν δεν είναι αθώος, τότε ο Λιγνάδης μας έχει όλους για πλάκα. Στη ξεφτύλα μας έχει. Αυτό ακριβώς συζητάμε. Αν δικαιολογείται ο εγκληματίας, ο κάθε επικίνδυνος να βλάψει την κοινωνία, να της κάνει πλάκα στο όνομα δήθεν του δικαιώματος του να πει όσα έχει να πει, για να ελαφρύνει τη θέση του.

Στο μαύρο και στο άσπρο παίζει η περίπτωση Λιγνάδη έτσι όπως παρουσιάζεται από τις καταγγελίες σε βάρος του και την απόφαση να προφυλακιστεί από τη μια, και από την άλλη να επιμένει ο ίδιος ότι είναι λευκή περιστερά. Όταν μιλάνε για 30 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι το άτομο είχε πλέον… ειδικευτεί στον συγκεκριμένο τομέα της εγκληματικής του δράσεως. Γνώριζε πως να παρασύρει την πιτσιρικαρία, πώς να διαχειριστεί τα αδύνατα σημεία του υποψήφιου θύματος. Κι όμως δηλώνει αθώος. Μακάρι να το αποδείξει στο δικαστήριο.
Διαβαστε ακομα:

ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΜΑΠΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ