ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ, Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΜΙΛΗΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

 
Κόσμος πολύς στην τεράστια αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης avanh garde Έλληνα καλλιτέχνη, γιου μεγαλοεφοπλιστή, ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι. Άσχετος με το αντικείμενο βρέθηκε στην εκδήλωση διότι ήταν παλιός συμμαθητής με τον καλλιτέχνη. 
Την πρόσεξε από απόσταση. Και από εκείνη τη στιγμή δεν παίρνει το μάτι του από επάνω της. Φανερό ότι η άγνωστη συνοδεύεται από άνδρα. Κολλημένη σε πηγαδάκι μ’ ένα ακόμα ζευγάρι, ευδιάθετη, απορροφημένη στη συνομιλία της παρέας. Αποφασίζει να την πλησίασε κι άλλο.

 

Μια δύναμη έξω από τον έλεγχο του έντονα τον κυριεύει. Και τον σπρώχνει προς τα καρέ της. Κάτι αλλοιώτικο, πρωτόγνωρο του συμβαίνει, σίγουρα. Μπερδεύονται τα υγρά του, τα χημικά του, οι αναπνοές του είναι διαφορετικές, η καρδιά του κτυπάει σ’ άλλο ρυθμό.
...Μια φευγαλέα της ματιά πέρασε από επάνω του, αλλά είχε τέτοιο νόημα σαν κι αυτό στο γκαρσόνι με την πιατέλα ορεκτικών.

Είναι θεά. Καθαρή, αμεταχείριστη ομορφιά. Ισχυρός ο κύκλος θερμότητας ολόγυρα της, ακτινοβολεί και του προκαλεί μια ζάλη, μια έξαψη, τον σαρώνει σ' όλο το κορμί.

 

 

Ούτε νοιάζεται τούτη τη στιγμή που να βόσκει η δική του σύνοδος, κάπου θα κόλλησε σε τίποτα γνώριμους της. Αυτός παραμένει αιχμάλωτος της άγνωστης, δεν ξεκολλάει από απέναντι της. Θύμα του κεραυνοβόλου έρωτα, όπως το λένε και που ποτέ ο ίδιος δεν δεχόταν πως θα έπαιρναν κι αυτόν τα σκάγια του, τα βέλη του. Πόσο παράξενα, αλλά και υπέροχα αισθάνεται τούτη την ομηρία του.

... Κι αν η γυναίκα που τον έχει μαγνητίσει είναι παντρεμένη, ζευγαρωμένη; Δεν ξέρει, δεν τον ενδιαφέρει.
Ο συναγερμός στον εγκέφαλό του έχει ανεβάσει στροφές. Επιταχύνθηκε η ενεργοποίηση εκείνων των ουσιών που φέρνουν ιδρώτα, μαζί κι ένα ζεστό, γλυκό συναίσθημα αγωνίας και ελπίδας.

 

Δεν αφήνει τα μάτια του από επάνω της. Κι όταν, επιτέλους, σταυρώθηκαν με το δικό της βλέμμα, τότε η νεράιδα πρέπει να κατάλαβε πως «κάτι» τρέχει.... Κάτι το εξαιρετικό του συμβαίνει, και γι’ αυτό το «κάτι» υπαίτια είναι η ίδια.

Για επτάμισυ λεπτά παίζανε με τα μάτια, επίμονα, και οι δυο καρδιές στέλνανε η μια στην άλλη μηνύματα του αιώνιου κώδικα επικοινωνίας δυο ανθρώπων που είναι διαθέσιμοι, και έτοιμοι για όλα. Την πλησίασε. Της μίλησε. Της ζήτησε να κάνουν μια βόλτα στον κήπο. Κι όταν δεν τους έβλεπε κανείς όρμησαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΣΕΞ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ