ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΟΤΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΟΡΓΩΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ

 

Γεννιόμαστε γυμνοί και εντελώς αθώοι, πεθαίνουμε ντυμένοι και βουτηγμένοι στις αμαρτίες. Να, μια ακόμα ατράνταχτη αλήθεια που στους αιώνες των αιώνων επιβεβαιώνει ότι ο άνθρωπος είναι ζώον ατελές. Αδιόρθωτο.

 

Γεννιέται γυμνός ο άνθρωπος κι όμως αισθάνεται ντροπή για τη γύμνια του, αντί να τη θαυμάζει και να μην επιτρέπει σε κανέναν να την ενοχοποιεί.
Χυδαιότητα το γυμνό, λένε. Άσεμνο θέαμα είναι δύο άνθρωποι, άνδρας και γυναίκα, να συνουσιάζονται. Αυτή την αντίληψη πέρασαν οι θρησκείες από την εποχή που αναπτύχθηκαν οι κοινωνίες. Ιστορία παλιά, παμπάλαιη, που σε μεγάλο βαθμό κρατάει ακόμα. Κόκκινη κάρτα στο γυμνό. 
 Μέχρι να εμφανιστούν καλλιτέχνες και διανοούμενοι, οι οποίοι αποθέωσαν το γυμνό. Ύμνησαν την αλήθεια του φυσικού γυμνού. Έκαναν τέχνη το γυμνό και το παρουσίασαν απενεχοποιημένο.
Γιατί να καταδικάζεται η φυσική αναγκαιότητα, αλλά γιατί όχι και η θεραπευτική σωματική απόλαυση της σεξουαλικής επαφής; Το αρσενικό άροτρο οργώνει την γυναίκα κι αυτή νοιώθει και την ευλογία των καντηλιών, εννοώ των όρχεων, ενώ ο άνδρας ζευγαρώνει κρατώντας στα μπράτσα του ό,τι πολυτιμώτερο.  

 

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πιο υγιές από την επιδίωξη της σωματικής και πνευματικής ικανοποίησης που εγγυάται το σεξ, κι αυτό βέβαια επιβάλλεται να συντελείται με σώματα γυμνά. Με κορμιά παραδομένα στην υπηρεσία της πατρίδας της ηδονής. Το απόλυτο θεϊκό δρώμενο.

Με σεμνότητα και δειλία γράφτηκε η Ιστορία του γυμνού στην Ελλάδα. Δεν αναφερόμαστε στην αρχαιότητα, όπου τότε το γυμνό ήταν απόλυτα αποδεκτό, κοινωνικά και καλλιτεχνικά. Τελικά, από τις αρχές του περασμένου αιώνα διστακτικά και μετρημένα, πρώτα με φωτογραφίσεις, ξεμύτησε το γυμνό. Ποτέ, όμως, δεν τόλμησε κανείς να δημοσιεύσει γυμνές γυναίκες, ακόμα και πόρνες σε μπουρδέλα, αριστοκρατικά και αλανιάρικα.

Μετά τον Α' παγκόσμιο πόλεμο, πάντα στις φωτογραφίες μόνο, το γυμνό αρχίζει να ξεθαρρεύει. Ποτέ, όμως, σ' εκείνη την εποχή της πρώτης απελευθέρωσης του γυμνού δεν έβλεπες το πέος σηκωμένο, αλλά πάντα πεσμένο. Πριν από το Β' παγκόσμιο πόλεμο, η δικτατορία Μεταξά στην Ελλάδα απαγόρευσε τη δημοσίευση και κυκλοφορία κάθε εικόνας με γυμνό.

 

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΚΩΜΕΝΟΣ Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ