ΓΚΟΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ, ΟΧΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ

 

Δεν συνηθίζεται να κυκλοφορούν δύο κορίτσια μαζί. Είμαστε στον 21ο αιώνα, τα ταμπού έχουν πάει περίπατο, αλλά εύκολα θα πέσει η παρεξήγηση. Είναι ''ύποπτο'', είναι πονηρό δύο κορίτσια μόνα τους. Γι' αυτό η παρέα είναι τριμελής. Και τετραμελής. Το είδαμε και μετά το ξεκλείδωμα του lockdown. Όπως στο παρελθόν το βλέπαμε στις καλοκαιρινές εξορμήσεις, στα νησιά. Ποτέ κορίτσι μόνο του, αλλά και με παρέα μια μόνο φίλη.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί αρκετές, πολλές παρέες κοριτσιών. Μήπως, δηλαδή, δεν θέλανε να έκαναν διακοπές ζευγαρωμένες με άντρα; Ασφαλώς θα το ήθελαν. Και αν κάποιος το ψάξει το πράμα, τότε θα ρίξει την ευθύνη στις ίδιες. Αυτή είναι η πρώτη προσέγγιση στο φαινόμενο των κοριτσίστικων εξορμήσεων.

Αγόρια μαζί. Κορίτσια μαζί. Αλλόκοτο. Έχουν πια στο καιρό τους την ελευθερία να φύγουν από το σπίτι. Και το χαρτζηλίκι τους σηκώνει έξοδο διήμερη, τετραήμερη. Να, όμως, που χωρίς συνοδό από το άλλο φύλο είναι στο πήγαινε, αλλά και στο επέστρεφε.

Ο άντρας από τα 20 χρόνια δεν γουστάρει δέσμευση. Καλώς, κακώς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Γκόμενα θέλει, όχι να μπει σε σχέση με προοπτική. Έξω ακόμα από το αρσενικό του ρεπερτόριο κάθε είδους συναισθηματική υποχρέωση στο άλλο φύλο. Τον βολεύει μια γνωριμία χωρίς αύριο. Στο φινάλε δεν έχει τις εμπειρίες ζωής για να κτίσει σχέση με το άλλο φύλο, να αρμέξει ό,τι προσφέρει το μονογαμικό ερωτικό δέσιμο.

Το κορίτσι, από την άλλη, δεν ικανοποιείται μόνο να ‘’τραβιέται’’ με τον boyfriend. Διαφορετική φύση. Θέλει να γνωρίζει ότι δίνεται στον “δικό της”. Πως ό,τι γίνεται ανάμεσα τους δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο. Το κάθε φιλί, το κάθε ερωτόλογο, η κάθε σεξουαλική επαφή, είναι ένα ακόμα λιθαράκι στη διαπροσωπική τους συναισθηματική επένδυση. Και κατά κάποιο τρόπο κεφαλαιοποιεί, ισχυροποιεί τη σχέση τους.

Μ’ άλλα λόγια η κοπέλλα στον σύντροφο της βλέπει τον αυριανό σύζυγο. Σ' αυτή, όμως, τη παλαιόθεν γκομενίστικη αντίληψη κλωτσάει ο νεαρός.

Διαβαστε ακομα:

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΝΑΨΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΣΕ ΦΥΤΙΛΙ ΑΡΓΗΣ ΚΑΥΣΗΣ