ΑΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...

 

Να το καταλάβουμε. Ο τζόγος είναι πάθος αγιάτρευτο. Γιατρεύεται, αλλά ρωτάς τον τζογαδόρο αν γουστάρει να αποστασιοποιηθεί από το αλκοολήκι του. Τον φτιάχνει να παίζει, το ξέρει ότι χάνει λεφτά, κι όχι μόνο, αλλά το κουμάρι, ο τζόγος ντε, είναι το καταφύγιο της μοναχικής του ψυχούλας.

Τον τσάκωσαν για μια φορά ακόμα τον τραγουδιστή Θέμη Αδαμαντίδη σε χώρο παράνομο να παίζει φρουτάκια. Και τι είπε ο ιδιος; Αυτό που είχε πει και στην προηγούμενη σύλληψη του. Ότι δεν ενοχλώ κανένα, δεν κάνω κέφι να κόψω τον τζόγο, την βρίσκω, θα πηγαίνω να παίζω όπου θέλω εγώ, και με το παρδόν..

Ευθύμιος Αδαμαντίδης, ο συμπαθής. Ο συμπαθέστατος. Άνθρωπος γλυκός, παλαιάς κοπής, αν ήταν καριερίστας, αν είχε αφοσιωθεί σοβαρά στο τραγούδι, θα ήταν πρώτο όνομα για χρόνια πολλά. Ζει στον κόσμο του, δεν γεννήθηκε να κυνηγάει φράγκα και καταξίωση, δεν τα ξέρει αυτά, ξένες γλώσσες είναι αυτά που δεν θα τις μιλήσει ποτέ.

Γέννημα της Καισαριανής ο Θέμης Αδαμαντίδης, του 1957, πιτσιρικάς έζησε κάποια χρόνια με την οικογένεια του στη Νότιο Αφρική, και από τα 15 βγήκε στη νύχτα και στα τραγουδάδικα, έκανε τέσσερις γιους με τρεις γυναίκες, και παραμένει ίδιος, αυτός που ήταν.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΤΡΙΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ