ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ... ΛΙΓΟΙ

 

Η Κίνα είναι η χώρα με τους περισσότερους πολίτες. Κάτι ψιλά περισσότερο από ένα δις και 400 εκατομμύρια. Η σημερινή Κίνα, όχι η πάμφτωχη και χλεμποριάρικη, έχει μπει δυνατά στην παγκόσμια οικονομία, όλο και περισσότερο από τη δεκαετία του ’80, που ξεκίνησε στα ίσα τον πρωταθλητισμό.

Επειδή, λοιπόν, η πάντα κάτω από τον έλεγχο του κομουνιστικού κόμματος Κίνα σήμερα παραδόθηκε στο δρόμο του ωμού καπιταλισμού, αντιμετωπίζει… δημογραφικό πρόβλημα! Φόβος και τρόμος μήπως οι Κινέζοι της Κίνας, ξέχνα εκείνους που έχουν απλωθεί στα πέρατα της γης, γίνουν λιγώτεροι τα αμέσως προσεχή χρόνια.

Παγκόσμια δύναμη είναι η Κίνα και χρειάζεται… πληθυσμό. Να, όμως,  που φυραίνει ο πληθυσμός της. Στο 18% είναι οι άνω των 60 χρονών Κινέζοι, ενώ για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υποχώρησαν… απειλητικά οι γεννήσεις.

Δεν ξανάγινε. Το κόμμα έδωσε εντολή στα μέλη του να κάνουν παιδιά, τουλάχιστον τρία το κάθε ζευγάρι. Να σημειώσουμε ότι μέλη του ΚΚ Κίνας είναι 95 εκ. άνδρες και γυναίκες.

Δεν είναι αστείο. Μοιάζει με κωμωδία του αμερικάνικου σινεμά, αλλά είναι γεγονός. Το ΚΚΚ ζήτησε απ’ όλα τα μέλη να παντρευτούν και δεν δέχεται καμιά δικαιολογία να αποφύγουν το γάμο και να μην τεκνοποιήσουν.

Διαβαστε ακομα:

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ... ΗΘΙΚΗ