ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ... ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ

 
Αισθανόμαστε καταπίεση. λένε. Και έχουμε έλλειψη επικοινωνίας με τον κόσμο, δεν μας καταλαβαίνουν. Λείπουν οι ανθρώπινες ελευθερίες. Κάτι τέτοιες ανοησίες λένε κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται ακτιβιστές. Θες κι άλλες μπούρδες να αραδιάσω απ' αυτές που σαλιαρίζουν; 
 
Κάνουν, λέει, μυστικιστικές τελετές ερωτικής μύησης, με μάσκες, με βαμμένα γυμνά κορμιά, ομοφυλόφιλοι και όχι, άνδρες και γυναίκες, ζευγαρωμένοι κι όχι. Μπέρδεμα. Μπερδεύονται για να... ξεμπερδευτούν κοινωνικά, επικοινωνιακά, σεξουαλικά.
 
Γύρισαν και μια ταινία τύπου Queer στην Ακρόπολη, παρακαλώ, και δεν τους πήρε πρέφα κανείς. Εντάξει, το έχουμε χωνέψει, δεκαετίες τώρα, πως είμαστε ξέφραγοι, αλλά στον Παρθενώνα μέσα τέτοιο αίσχος, ρε; Παραπάει.
 
Τι είναι αυτό το νέο κόλπο Queer, που πολυχρησιμοποιείται διεθνώς; Στα αγγλικά σημαίνει ο περίεργος, ο παράξενος, ο αλλόκοτος, ο ανώμαλος. Στην αρχή ήταν ένας μειωτικός χαρακτηρισμός των gay. Στην πορεία κάποιοι που δεν αυτοχαρακτηρίζοταν ομοφυλόφιλοι, αλλά ήταν και... ομοφυλόφιλοι, δήλωναν Queer. 
 
Μια λέξη φτιάχνει κατάσταση. Το έχουμε δει το έργο. Και τώρα παίζει και να δούμε μέχρι πόσο θα τραβήξει το κόλπο με το κίνημα Queer. Την κουλτούρα Queer, την τέχνη Queer. Οι πολιτικές ομάδες Queer. Τα πολιτιστικά γκρουπ Queer, βάλτε να πάνε, πήγανε.
Διαβαστε ακομα:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ