ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ… ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

 

Το παπαδαριό έχει πάθει την πλάκα του με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ένα χριστιανικό κράτος του ευσεβούς Βραδιμήρου Πούτιν δυο μήνες κομματιάζει τοα αδελφό κράτος της Ουκρανίας. Όχι απλά χριστιανοί Ρώσοι και Ουκρανοί, είναι και ορθόδοξοι. Και μέρες άγιες και πασχαλινές τι να πουν και τι να δικαιολογηθούν οι αρχιερείς της παραμύθας; Στην πραγματικότητα να δηλώσουν την ανυπαρξία τους. Την αδυναμία της πίστης τους και την ανικανότητα της επίδρασης του Θεού, του Χριστού, που θυσιάστηκε να σώσει τον άνθρωπο, αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει την εισβολή στην Ουκρανία.

Ναι, είναι της πλάκας ό,τι τολμάνε να πούνε οι επικεφαλής των εκκλησιών. Είναι ντροπή- για να μιλάμε σοβαρά – αυτά που βάζουν στο στόμα τους Πάπας της Ρώμης, οικουμενικός πατριάρχης της ορθοδοξίας κι ο άλλος ο βαρύμαγκας, πατριάρχης κι αυτός της Ρωσιας.

Να κρυφτούν, δηλαδή να το βουλώσουν, δύσκολο όταν πουλάνε θρησκευτική πίστη και Θεό, όταν γίνεται το δράμα της Ουκρανίας. Και λένε αηδίες. Σάχλες. Δεν έχουν τα άντερα να καταδικάσουν τον Πούτιν.

Ο δε Κύριλλος, ο των πασών των Ρωσιών πατριάρχης, βρήκε την ευκαιρία να κάνει επίδειξη εξουσίας. Ότι είναι υπεράνω του οικουμενικού πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ότι αυτός και ο Πάπας της Ρώμης είναι οι αρχηγοί των δυο μεγαλυτέρων εκκλησιών. Ο της Ρώμης όλων των καθολικών της γης, ο δε ίδιος ο Κύριλλος των Ρώσων. Και δεν πέφτει φωτιά να τον κάψει.

 Στη φώτο ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος και ο σούπερ πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος όταν συναντήθηκαν το 2016 στην Κούβα.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ