Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΚΡΥΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ... ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

 

Είναι 24 χρονών, Νοέμβριο του 1973, ντυμένος ιερέας, καθολικός, και μπαίνει στην Εθνική Τράπεζα στο Παγκράτι. Είναι η πρώτη ένοπλη ληστεία τράπεζας στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει την αντίσταση τους κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο. ''Ο ληστής με τις γλαδιόλες'', όπως έμεινε στην Ιστορια, φεύγει από την τράπεζα με 2,5 περίπου εκ. δραχμές κι αρχίζει να κάνει την ''μεγάλη ζωή''. Είναι και κούκλος, παρουσιαστικό κινηματογραφικού αστέρα.

Μετά από έξι μήνες, Μάιος του 1974, ο τύπος ξαναχτυπά. Μπαίνει σε τράπεζα με μια ανθοδέσμη στα χέρια. Με τα λουλούδια δεν έχει καμία τύχη να αδειάσει τα ταμεία. Μέσα από τα λουλούδια βγάζει μια καραμπίνα και κάνει τη ληστεία.
Γεννήθηκε στο Βοτανικό, πήγαινε να κάνει καριέρα στη θάλασσα, ναυτικός, Φαντάρος κατηγορήθηκε την περίοδο της δικτατορίας ότι ανατίναξε πυριτιδαποθήκη. Αρνήθηκε τη κατηγόρια, φυλακίστηκε. 

Θόδωρος Βενάρδος. Κινηματογραφική απόδραση από τη φυλακή, μετά τη σύλληψη του για την πρώτη ληστεία τράπεζας. Κρεμάστηκε στη φυλακή, το 1984, σα σήμερα 10 Ιουλίου. Λένε ότι τα 'χασε, δεν δεχόταν τον περιορισμό στη φυλακή, κι έκανε απίστευτα πράγματα, κατάπινε πρόκες, βίδες, γυαλιά, Μέχρι που έραψε τα χείλια του. Η ζωή του έγινε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Διαβαστε ακομα:

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΑ... ΣΑΛΙΓΓΑΡΙΑ