ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ... ΚΟΥΝΙΟΜΑΣΤΕ!

 
Ένας φίλος από τα παλιά ζει μόνιμα στο Ντουμπάι. Εκεί έχει επιχείρηση, κι εκεί περνάει τους εννέα μήνες του χρόνου. Έλληνας είναι, δηλαδή δεν είναι τρελός να μένει στο Ντουμπάι και το καλοκαίρι. Βγαίνω, μου λέει, από το γραφείο και πάω σφαίρα στο αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο απέναντι. Γιατί τροχάδην; Επειδή βαράνε τα πενηντάρια. Οι θερμοκρασίες των 50 και συν βαθμών.
Ποια πανδημία του κορονοϊού; Στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να μετράνε θανάτους από τον καύσωνα. Τόσοι προχθές, τόσοι χθες. Αν όχι κατ' ευθείαν από τη ζέστη, όσο από τις επιπλοκές που έχουν άμεση σχέση με τις υψηλές θερμοκρασίες. 
Είναι δεδομένο. Η Πυροσβεστική σε κάθε χώρα θα μπει στην καθημερινότητα μας. Θα περιμένουμε από τους πυροσβέστες να σώζουν ζωές διότι περισσότερο από ποτέ σκάνε οι πυρκαγιές.
Σταθερά πάνω από 40 βαθμούς το Παρίσι. Περισσότερες από 30 πόλεις στην Αγγλία πιάνουν νούμερα - ρεκόρ, πάνω από 40 βαθμούς. Η Σκωτία για πρώτη φορά ξεπέρασε τους 35 βαθμούς. Στην Πορτογαλία πλησίασε το 45 η πόλη Λεϊρία.
Η μεγαλύτερη ξηρασία από ποτέ μετριέται σήμερα στην Ευρώπη. Μέγας ο κίνδυνος. Ποιος φταίει; Ο Θεός. Ο Διάβολος. Ο Κανένας. Αυτό που ξέραμε δεν ισχύει. Έσκασε φωτιά; Την σβήνουμε. Και οπωσδήποτε φεύγουμε μακριά. Αυτά δεν ισχύουν σήμερα. Ο άνθρωπος φταίει, όχι τα τζιτζίκια και τα μερμύγκια. Και τι κάνει ο άνθρωπος. Τίποτα. Συνεχίζει τη ζωή του στο ίδιο τράτο 
Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΟΥΡΙΟΥ