ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΤΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ... ΚΟΛΥΜΠΙ

 
Στις διακοπές θα μπεις στη θάλασσα. Δεν το συζητάμε αυτό. Αλλοίμονο. Να αρχίσουμε το μάθημα από το δημοτικό σχολείο. Πόσο ευεργετική είναι η θάλασσα για το σώμα μας. Και για το μυαλουδάκι μας.Αν σνομπάρει κανείς το καθημερινό μπάνιο στις διακοπές θα είναι σαν εκείνον που βρέθηκε με πρόθυμο μανουλομάνουλο στην ερημιά κι αυτός της ζήτησε να πάνε στην παραλία να ρίχνουν βότσαλα στη θάλασσα.
Το άτομο κάποιας ηλικίας, μετά τα 60, πάνω από τα 70, το καταλαβαίνω, ψιλοβαριέται μέχρι χοντροβαριέται να κολυμπήσει. Ρίχνει μια σεμνή βουτιά στο νερό και σκέπτεσαι κιόλας πότε να βγει έξω. Να επιστρέψει στη ξαπλώστρα, να την αράξει, μέχρι να περάσει η ώρα. Αυτό απαγορεύεται! Δεν επιτρέπεται!!!
Δεν λέω να κάνεις αυτό που συστήνουν οι γιατροί. Μια ώρα οπωσδήποτε μπάνιο. τόσο χρόνο έχει ανάγκη το κορμάκι, το νευρικό σύστημα κλπ κλπ. Προτείνω κάτι άλλο στους ηλικιωμένους, σ' αυτούς που έχουν ξεχάσει ότι ήταν πιτσιρικάδες, έφηβοι και τους λείπει η ενέργεια. Το κέφι, ρε, παιδί μου.
Ορίζουν ένα σημείο, ένα βράχο π.χ. πριν ξεκινήσουν το ντου στη θάλασσα. Μα πάνε μέχρι εκεί. Να καλύψουν σίγουρα μια άλφα απόσταση πήγαινε έλα. Κι αν είναι κοντινό το σημάδι που θα ορίσουν, να κολυμπήσουν μέχρι εκεί δυο ή και τρεις φορές. Μόνο έτσι θα ''υποχρεωθούν'' να βρίσκονται μέσα στο νερό για ένα ανεκτό διάστημα χρόνου και θα ξεπεράσουν τη βαρεμάρα τους. 
Να πας διακοπές μια εβδομάδα και να μείνεις στη σούμα λιγότερο από μια ώρα θες ξύλο, κύριε. Όχι τα ίδια, όπως πέρυσι. Βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου, μισή ώρα και δεν υπάρχει αντίρρηση επ' αυτού. Στο φινάλε για πάρτη σου κολυμπάς.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΡΕ;