Η ΓΟΒΑ-ΣΤΙΛΕΤΟ ΞΑΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ... ΚΟΝΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Επικίνδυνο για την υγεία των ποδιών το ψηλοτάκουνο παπούτσι. Πολλές γυναίκες, όμως, γράφουν κανονικά τους γιατρούς, άστους να λένε τα δικά τους. Όσο πιο υψηλό το τακούνι, τόσο περισσότερο σεξουαλική αισθάνεται η γυναίκα, ας πονάει, ας υποφέρει. Και πράγματι στα μάτια των ανδρών είναι περισσότερο ερωτεύσιμη όταν την βλέπουν να περπατά συνάμενη και κουνάμενη πάνω σε ψηλοτάκουνα.

Παραμορφώνει τα δάκτυλα η γόβα-στιλέτο. Προκαλεί κάλους, τραυματισμό στον αστράγαλο, τενοντίτιδα, πόνους ενοχλητικούς στη μέση, στην πλάτη και το γόνατο. Αφού κάποιες γυναίκες δεν παίρνουν χαμπάρι, γιατί να μην τις πάνε πάσο οι σχεδιαστές υποδημάτων. Με τις δεκαετίες και τους καιρούς το τακούνι όλο και έπαιρνε μεγαλύτερο... ύψος. Μέχρι που ο μαιτρ στο είδος, ο πολύς Κριστιάν Λουμπουταίν το 2009 παρουσίασε γόβα-σούπερ στιλέτο, με 20 (!) πόντους τακούνι.

Η δουλειά ξεκίνησε πριν από πέντε αιώνες. Από την Αικατερίνη των Μεδίκων, μια διάσημη καριόλα της Ιστορίας, που στα 14 της χρόνια, το 1533, παντρεύτηκε τον διάδοχο της Γαλλίας. Ο Ερρίκος ασχολούνταν με τις γκόμενες και η βασίλισσα γυναίκα του με την ίντριγκα. Αυτή είναι που διέταξε την Σφαγή του Αγίου Βαρθολομαίου. Κοντοστούπα, όπως η Βικτώρια Μπέκαμ, η Ιταλίδα αριστοκράτισσα για να δουλέψει τον κόσμο, να παραστήσει ότι διαθέτει ανάστημα κανονικό, στην τελετή του γάμου της φόρεσε παπούτσια με τακούνι.

Σεξουαλικό φετίχ για τους άνδρες το συγκεκριμένο γυναικείο αξεσουάρ, το τακούνι. Κάνει πιο αισθησιακή, πιο ελκυστική, περισσότερο αεράτη εκείνη που την σηκώνει το παπούτσι της με το... τακούνι. Κάποιες κυρίες δεν μπορούν να περπατήσουν, τους είναι άβολο το ψηλοτάκουνο παπούτσι, όμως... επιμένουν να το προτιμούν.

Το παπούτσι συμβολίζει το αιδοίο, κατά τον Ζίγκμουντ Φρόυντ. Κι όταν, πάντα κατά τον πατέρα της ψυχανάλυσης, στο γυναικείο παπούτσι υπάρχει υψηλό τακούνι, τότε - συμβολικά -το πέος έχει εισχωρήσει στον γυναικείο κόλπο.

Διαβαστε ακομα:

ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΔΙΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΗΝ ''ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ''