ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Ο ΧΑΣΙΚΛΗΣ

 
Το παιδί είχε το στέκι του. Αυτοί που τον είχανε ανάγκη ξέρανε που θα τον βρούνε και χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τον κόπο παίρνανε το πράμα. Μπουκάρανε οι πολιτσμάνοι στο σούπερ πολυτελείας μπαρ, και τον κάνανε τσακωτό, αυτόν που πάσαρε κοκαίνη στην επώνυμη πελατεία, αλλά και χασίσι. Δύο πράματα διαφορετικά, όσο η μέρα με τη νύχτα. Άλλος κόσμος πίνει το ένα, άλλος σνιφάρει το άλλο.

Ο παλιός χασικλής, του παλιού καιρού ο πότης δεν γουστάρει με τίποτα τον πρεζάκια. Η ηρωίνη, όπως και η κοκαίνη είναι γκόμενα απαιτητική, δεν κάνει κέφι παρέες και κολλητηλίκια. Μόνο σόδα θέλει.

Ο πρεζάκιας δεν πηδάει, δεν τρώει, δεν πίνει, ζει μόνο για τη δόση του. Κι αν τον αγκαλιάζει αυτή, τότε είναι η τέλεια γκόμενα. Από την άλλη, το χασίσι είναι το ποτό της παρέας, της συντροφιάς. Ο χασικλής, δυστυχής κι αυτός, φτιάχνεται με άλλους μαζί, να μοιραστεί την ατυχία του κοινοβιακά. Να γίνει ο φουκαράς ένα με τους άλλους.

Το πίνεις το χασίσι, δεν το φουμάρεις. Και τους βλέπεις να περιφέρουν το τσιγαριλίκι από το ένα στόμα στο άλλο. Χαρά του να πασάρει στον δίπλα να τραβήξει την τζούρα. Γι αυτό δεν παίζει καβγάς στους χασισωμένους. Εκτός κι αν ένας τρίτος τους την σπάσει πάνω στο φτιάξιμό τους.

Τον πρεζάκια τον συχαίνεται ο χασικλής, γιατί ξέρει πως για να βρει τη δόση του θα γίνει και χαφιές, καρφωτής στην ασφάλεια. Γιατί από το πάθος του για τη σκόνη πουλάει την μάνα του, κλέβει τον πατέρα του, ''δίνει'', προδίδει στις αρχές τον κολλητό του.

Φούντα, το εθνικό φυτό, και πρέζα είναι τα δύο ναρκωτικά που κυκλοφοράγανε στην Ελλάδα. Μιλάμε για μαζική κατανάλωση. Πριν 30-35 χρόνια άντε να παίρνανε κοκαίνη 5.000 νοματαίοι. Μετά οι δουλειές ανοίξανε και το πράμα είχε πέραση. Ακριβό, θέλει τσέπη δυνατή, πριν την κρίση της δεκαετίας 2010- 19 υπήρχε πελατεία.

Το χασίσι λένε είναι αθώο, δεν κάνει κακό. Η μαγκιά είναι να στέκεσαι μακριά από ουσίες, βλαπτικές κι όχι. Θες να φτιαχτείς; Η λίστα είναι μεγάλη και πλούσια. Χόμπυ τα λένε, συνήθειες, ασχολίες που τις βάζεις στην καθημερινότητα σου και δεν νοιώθεις εθισμένος, εξαρτημένος.

Κάποιοι τύποι που έβρισκαν κοκαίνη στο άνετο, celebrities τους λένε, την έψαχναν την ''φεύγα''. Εγκεφαλική ηδονή, αδιάφορο γι' αυτούς ότι αργούσαν να ερεθιστούν σεξουαλικά. Στρώνουν τη ''γραμμή'' στο χαρτί και γίνονται λοιώμα. Δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Σουρωτήρι το μυαλό τους. Και κατ’ ευθείαν μετά πάνε για σεξουαλικές συνάξεις, και στην καθαρεύουσα τις λένε παρτούζα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ