ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΑΠΙΣΤΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ... ΑΛΟΓΑΚΙΑ

 
Τι γνωρίζετε για τον ιππόκαμπο; Δεν κάνουμε μάθημα, δύο μονάχα λόγια. Είναι ψαράκι, και πολύ ''διακοσμητικό'', όμως δεν προσφέρεται για ενυδρείο. Για δόλωμα μια χαρά κάνει τη δουλειά του στους ψαράδες, μάλιστα όταν δεν απαγορεύεται η αλιεία του ιππόκαμπου. Το «αλογάκι» της θάλασσας, όπως το λένε, μοιάζει με άλογο, κολυμπάει και σε όρθια θέση.

Αυτή είναι η φύση του. Να στέκεται όρθιο. Δεν αποφασίζει ο ίδιος ο ιππόκαμπος σε τίποτα. Τα πάντα όλα τα ορίζει η φύση του. Να ‘ναι π.χ. πιστός στην σύζυγό του ο αρσενικός ιππόκαμπος. Να μη σκέπτεται καν να έχει σεξουαλική επαφή μ' άλλην ιπποκαμπίνα. Κι αν βγει στη γύρα η σύντροφος για τροφή, τα αυγά τα επωάζει ο αρσενικός. Έτσι έχει αποφασίσει η φύση.

Μια λεπτομέρεια. Αν ψοφήσει η ιπποκαμπίνα, τότε ναι, η φύση επιτρέπει και ευλογεί το ζευγάρωμα του χήρου αρσενικού μ’ άλλην ιπποκαμπίνα. Αυτό δεν συμβαίνει στους κύκνους. Υβρόδιο κι’ αυτό, της ίδιας οικογένειας με τις χήνες και τις πάπιες. Έναν σύντροφο έχει ο κύκνος. Σ’ όλη του τη ζωή. Μέχρι θάνατο. Δεν αποφασίζει το ίδιο το μακρυλαίμικο ζώο, η φύση του έτσι το προστάζει. Και 50 χρόνια μπορεί να ζήσει αν είναι «αιχμάλωτος» ο κύκνος, όχι αμολυμένος στην ύπαιθρο. Θα παραμείνει πιστός και μισό αιώνα.

 

«Η μονογαμία δεν είναι φυσιολογική» είπε η σταρ του Χόλυγουντ Σκάρλετ Γιόχανσον.
Καλώς το κορίτσι! «Καλή η ιδέα του γάμου, ρομαντική, όμως...» πρόσθεσε η κυρία που μέχρι το 30 της έχει δύο γάμους και δύο διαζύγια.


Δεν συνηθίζεται να μιλάει υπέρ της «απιστίας» μια γυναίκα. Ποια απιστία! Είναι φυσικό ο άνθρωπος να θέλει ερωτικά, σεξουαλικά να πάει και μ’ άλλον, χωρίς απαραίτητα να έχει βαρεθεί, να αντιπαθεί, να μισεί το ταίρι του. Είπαμε. Μιλάει η φύση.


«Άλλο η σχέση η εξωσυζυγική, άλλο ο γάμος, που θέλει δουλειά, που είναι συμβόλαιο δεσμευτικό...», άποψη της Σκάρλετ Γιόχανσον, που την θυμηθήκαμε σήμερα 22 Νοεμβρίου, ημέρα των γενεθλίων της. Γεννήθηκε το 1984 στη Νέα Υόρκη, μεγάλωσε κι αυτή, από ανήλικο κοριτσάκι είναι στη βιομηχανία του σινεμά. Μέχρι τα 17 της είχε παίξει σε 12 ταινίες. Εκτιμάται ως η γυναίκα ηθοποιός που έχει κερδίσει τα περισσότερα χρήματα στην Ιστορία του κινηματογράφου.
Διαβαστε ακομα:

ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ... ΠΟΝΑΣ