ΜΕ ΛΕΝΕ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ

 

Gamblers Anonymous. Οι Ανώνυμοι Εθισμένοι στον τζόγο. Τους έχεις ακουστά. Όπως υπάρχει η οργάνωση Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί, έτσι έχει στηθεί και η φροντίδα της ψυχολογικής στήριξης των τζογαδόρων. Έχει γραφεία σ’ όλο τον κόσμο, άλλωστε δεν υπάρχει γωνιά στον πλανήτη όπου απουσιάζουν τα κάθε είδους τυχερά παιχνίδια. Οι πιστοί, οι λάτρεις του στοιχήματος.

Στοίχημα των Ανώνυμων Γκάμπλερ να συμπαρασταθούν, μ' άλλα λόγια και να θεραπεύσουν τον τζογαδοράκια. Βέβαια. Αντιληπτό ότι ο τζογαδόρος δεν έχει τις ψυχικές δυνάμεις να απεξαρτηθεί μόνος του. Χρειάζεται πρώτα ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι είναι «ασθενής», ένας εθισμένος.

 

Αδελφότητα οι Ανώνυμοι Τζογαδόροι. Σε ανοικτές συγκεντρώσεις, στο πνεύμα της παρέας, μοιράζονται τις εμπειρίες τους από για το αγιάτρευτο πάθος τους, τον καταστροφικό εθισμό τους στο παιχνίδι. Κάπως έτσι ο ''άρρωστος'' μπαίνει σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Παίζουν και φάρμακα νέας γενιάς για να καταπολεμήσουν τον εθισμό στον τζόγο. Είναι να φρικάρεις. Να δεχθείς ότι ο τζόγος κόβεται με χάπια, με ενέσεις απ’ αυτόν που πάσχει από «τζογαρίτιδα». 
Διαβαστε ακομα:

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Η ΑΠΙΣΤΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ... ΑΛΟΓΑΚΙΑ