ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

 
Ο ψευτογιατρός. Αυτός που δεν είναι γιατρός, μικρό το κακό. Και δεν κατέχει τη δουλειά του γιατρού, κι αυτό μικρό το κακό. Υπάρχουν άτομα που είναι ικανά να βοηθήσουν έναν ασθενή κι ας μην έχουν δίπλωμα γιατρού και άδεις εξασκήσεως του επαγγέλματος. Καθόλου κακό αυτό, και δεν τον λες ψευτογιατρό όταν ο ασθενής ξέρει με ποιον έχει να κάνει. 
Αυτός που θέλει σκότωμα είναι εκείνος ο ψευτογιατρός αλλά και πραγματικός γιατρός, ο σπουδαγμένος γιατρός, εκμεταλλεύεται τον ασθενή. Την απελπισία του ασθενή. Στην περίπτωση αυτή δεν χωράνε δικαιολογίες. Τι να μα πει; 
Κυκλοφορούν αρκετοί ψευτογιατροί. Ανέκαθεν υπήρχε αυτός ο καρκίνος. Έτσι είναι, καρκίνος είναι ο ψευτογιατρός, όχι απλά ένα μικροβιάκι. Και είναι εύκολο να γίνει θύμα του όχι μόνο ο αθώος, ο άπειρος σε πουστιές της ζωής, αλλά και ο περπατημένος. Επειδή ο ασθενής θέλει να ελπίζει να σωθεί και πέραν της συμβατικής ιατρικής. Τόσα έχουν γίνει, τόσα έχει ακούσει ο φουκαράς.
Δεν αναφέρομαι στην πρόσφατη περίπτωση του κατηγορούμενου ως ψευτογιατρού που ανέλαβε να υπερασπίσει ο κύριος Αλέξης Κούγιας και η αστυνομία έδωσε τα στοιχεία του δημόσια. Ο 65χρονος κατηγορείται για τούτο και το άλλο και αρνείται τις κατηγορίες. Αν, όμως, αποδειχθεί ότι ενεργούσε με σκοπό να κονομήσει πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες, τότε φαντάζομαι και ο Κούγιας συμφωνεί πως είναι για κρέμασμα. Επειδή και ο δικηγόρος πιάστηκε θύμα του ψευτογιατρού, του παρουσιάστηκε παρθένα. 
Διαβαστε ακομα:

Η 50ΑΡΑ ΕΡΩΜΕΝΗ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΗΣ 25ΑΡΑΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ