ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ...

 

Γυναίκα εκατό τα εκατό αισθάνεται η 32χρονη Σταματία. Πολλές φορές σκέφθηκε ότι στάθηκε τυχερή που είχε μία εύκολη και ισορροπημένη ζωή. Κι ακόμα γιατί από την κοιλιά της μάνας της βγήκε όμορφη. Καλοφτιαγμένη. Το λυγερό κορμί της, όμως, δεν το άφησε ποτέ να μεγαλώσει χωρίς να ελέγχει την ανάπτυξή του, μη πλαδαρέψει, μη πάρει κιλά. Έκανε δύο παιδιά, αλλά παραμένει ελκυστική. Το χαίρεται αυτό, και είναι περήφανη για την εμφάνιση της. Και δεν έχει μάτια παρά μόνο για τον άνδρα της.

Στην ονομαστική της γιορτή η Σταματία αποφάσισε να οργανώσει ένα μίνι-πάρτυ. Λίγους καλεσμένους. Όλοι ζευγαρωμένοι. Η λεσβία ξαδέλφη της, επίσης Σταματία, Μάτω την φωνάζουν αυτή, εμφανίστηκε με την νέα σύντροφό της. Τη γνωστή αρχιτεκτόνισσα Λυδία.

Δεν είχαν έρθει ακόμα ούτε οι μισοί προσκεκλημένοι όταν η Λυδία ζήτησε να ρίξει μία ματιά στους χώρους της μονοκατοικίας. Ένα μοντέρνο, διώροφο κατασκευαστικό δημιούργημα. «Με μεγάλη μου χαρά...» προθυμοποιήθηκε η οικοδέσποινα, η οποία μάλιστα ανέλαβε να ξεναγήσει την φιλοξενούμενη της.

Μετά από τρία λεπτά τι είναι αυτό που «της ήρθε» της Σταματίας; Της κανονικής γυναίκας, που μέχρι εκείνη τη στιγμή το τελευταίο που θα περνούσε από το μυαλό της ήταν να σκανδαλιστεί από μία άλλη γυναίκα. Περπατούσε δίπλα της η 40χρονη Λυδία και λες ένας θερμός αέρας, μία αύρα πυρετική αναστάτωνε την Σταματία. Της στέγνωνε το στόμα. Και της γεννιόταν η επιθυμία να απλώσει το χέρι της, να ακουμπήσει το μπράτσο της άλλης. Και το στήθος της.

Η Σταματία σίγουρα είναι εκτός εαυτού. Πρωτόγνωρη κατάσταση. Βάζει την παλάμη στο πρόσωπό της, κι αυτό καίει. Ο μαγνητισμός της Λυδίας την ναρκώνει. Για μία στιγμή, δέκατα που δευτερόλεπτου, σταυρώθηκαν οι ματιές τους, όλο νόημα. Παραμένουν ακίνητες. Αμίλητες.

Ολοκληρωτική η αμηχανία της Σταματίας. Στρέφει το σώμα της προς την πόρτα. Κίνηση καθόλου διακριτική, να δείξει την πλάτη της η αρχιτεκτόνισσα. Γιατί αντέδρασε έτσι η Σταματία; Να μην προδοθεί από το πρόσωπό της, τι της συμβαίνει τούτη τη στιγμή. Να δραπετεύσει από το δωμάτιο, μήπως.

 

Τελικά, ήρεμα, αργά η Σταματία κλείνει την πόρτα και κολλάει επάνω της την πλάτη. Οι δύο γυναίκες ήρθαν πάλι κατά πρόσωπο. Παραμένουν πάντα αμίλητες, ακίνητες. Όταν έκανε ένα βήμα η Λυδία, η Σταματία ήταν έτοιμη να της προσφέρει τα χείλη της.
Συμφωνούν οι ειδικοί και 
δεν έχουν σταματήσει τις έρευνες στην ανθρώπινη σεξουαλική συμπεριφορά. Το 60% των γυναικών, των ετεροφυλόφιλων γυναικών, κάποια στιγμή θα νοιώσουν σεξουαλική επιθυμία για κάποια άλλη γυναίκα. Και το 45% των επίσης μη ομοφυλόφιλων γυναικών θα φιλήσουν, θα φιληθούν ερωτικά από άλλη, μη λεσβία γυναίκα.
Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ''ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΜΟΡΑ''