ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
Γυναίκα γεννημένη με το DNA της εξουσίας. Το σόι της κτίστηκε από διάφορα κλαδιά βασιλικών οικογενειών και το πάθος, αλλά και η ικανότητα της στη διαχείριση της εξουσίας κυκλοφορούσε στο αίμα της. Παντρεύτηκε τον ξάδελφό της Φερδινάνδο Β' της Αραγωνίας κι αυτή, η Ιζαμπέλ της Καστίλης, η βασίλισσα ήταν πιο ίση από τον ίσο της βασιλιά. Μέχρι να ανέβει στο θρόνο έκρυβε τον αληθινό της χαρακτήρα. Παραμύθι ότι της αρκούσε ο τίτλος ενώ έβραζε μέσα της ο πόθος να βάζει και τη δική της υπογραφή στην άσκηση της εξουσίας.
Πέθανε ο πατέρας της Isabel και στη θέση του βασιλιάς έγινε ο ετεροθαλής αδελφός της Ερρίκος, που έκανε δύσκολη τη ζωή, και σ' αυτήν και τον μικρότερο αδελφό της. Καρτερικά περίμενε τη σειρά της, την ώρα της. Παντρεύτηκε στα 23 της, παρά τη θέλησή του αδελφού της βασιλιά και έγινε αχτύπητο δίδυμο με τον Φερδινάνδο, που ποτέ δεν σκέφτηκε να την καπελώσει αλλά κι αυτή δεν κόντραρε τον σύζυγο της.
Ιζαμπέλα και Φερδινάνδος ένωσαν τα βασίλεια τους κι αυτή ήταν η πρώτη πράξη ουσιαστικά για την ενοποίηση της Ισπανίας. Για να εδραιώσουν την ισχύ τους, με τις ευλογίες της καθολικής εκκλησίας, προχώρησαν στο Μεγάλο Σχέδιο, το 1492. Να διώξουν τους Μαυριτανούς που είχαν παρελθόν αιώνων στα εδάφη της σημερινής Ισπανίας, αλλά και τους Εβραίους. Μόνον όσοι άλλαζαν θρησκεία, μουσουλμάνοι και εβραίοι, μόνο αν γινόντουσαν καθολικοί χριστιανοί, έπαιρναν το δικαίωμα να παραμείνουν.
Έπιασε δουλειά ένας εβραϊκής καταγωγής Δομηνικανός καλόγερος, εκπρόσωπος του Διαβόλου στη γη. Ο περιβόητος αρχιεροεξεταστής Τορκεμάδα. Οι Αλ Καπόνε, Τσάρλς Μάνσον και Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι του κατηχητικού σε σύγκριση με τον χριστιανό Τορκεμάδα, προσωπικό εξομολογητή της Ιζαμπέλας. Έστειλε 2.000 ανθρώπους στην πυρά για να καθαρίσει την καθολική πίστη από ''αιρετικούς''.
Επί βασιλείας Ισαβέλας και Φερδινάνδου ξεκίνησε το ταξίδι στον τότε άγνωστο “Νέο Κόσμο” ο Χριστόφορος Κολόμβος, το 1492. Η κυρία σκύλα γεννήθηκε σα σήμερα 22 Απριλίου το 1451 και πέθανε στα 53 της χρόνια, Νοέμβριο του 1504.
Διαβαστε ακομα: