ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ... ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ

 
Σήμερα Δευτέρα αρχίζουν τα σχολεία. Και λοιπόν; Τραγωδία, λοιπόν, δεν είναι να έχεις καραγκιόζη υπουργό. Αυτό τρώγεται. Όπως και υπουργό ανίκανο. Διαπλεκόμενο. Πονηρό. Η τραγωδία είναι να έχεις υπουργό της πλάκας, για γιαούρτι. Κι αυτός, ο ίδιος, να περνιέται για σοβαρός. Για καινοτόμος. Εκσυγχρονιστής. Άτομο προχωρημένο.

Γραφικός ο 71χρονος από την Κωνσταντινούπολη σύντροφος Κώστας Γιαβρόγλου με σπουδές φυσικής στο Καίμπριτζ και το Λονδίνο. Υπουργός παιδείας από το Νοέμβριο του 2018. Το νούμερο.

Τραγικό είναι και το άλλο. Να εμφανίζεται ως κόμμα αρχών ο σύριζα, και ιδεών. Και οι κύριοι του κόμματος να γράφουν στα παπάρια τους, της αρχές τους και τις ιδέες τους, τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους, και να εφαρμόζουν… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τα σχολεία, είχε πει ο Γιαβρόγλου, να ξεκινάνε από τις 9 το πρωί. Όχι νωρίτερα διότι τα παιδιά θέλουν να ξυπνάνε όσο γίνεται αργότερα.

 

Τρομερά πράγματα. Αδιανόητα. Λογική βρεφοκομείου. Ό,τι θέλει το μωρό, διότι ακόμα δεν ξέρει, δεν καταλαβαίνει, δεν έχει πιάσει επαφή με τον κόσμο. Αφού, λοιπόν, το παιδί του δημοτικού και του λυκείου θέλει να πηγαίνει αργότερα, οφείλουμε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή των γονιών, ως... προοδευτικό κόμμα.
Ποια ήταν τα… αριστερά επιχειρήματα του εν λόγω Γιαβρόγλου; Τρία, λέει, είναι τα προβλήματα στο σπίτι. Το παιδί δεν θέλει να πάει για ύπνο το βράδυ. Να ξυπνήσει πρωί. Και, τρίτον, μανουριάζει όταν δεν τον αφήνουν ήσυχο να ασχολείται όσο γουστάρει με το κινητό τηλέφωνο.

 

Να, γιατί ο Γιαβρόγλου επέμενε στην αλλαγή της ώρας, το κουδούνι στο σχολείο να κτυπάει στις 9.Επειδή τα παιδιά θέλουν περισσότερο χρόνο με το κινητό τους; Το μελέτησε ο Γιαβρόγλου! Πώς θα εξαφανίσει κι αυτό το πρόβλημα στην ελληνική οικογένεια.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ