ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 

Άλλο δεν συμφωνώ με την ''17 Νοέμβρη'' κι άλλο διαφωνώ να ρεκλαμάρουν οι τρομοκράτες τις πολιτικές τους θέσεις, μάλιστα με τη συγγραφή βιβλίου. Σκότωνα, λέει, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, γι’ αυτό και για εκείνο το λόγο. Ποιο είναι το πρόβλημα, ρωτάω. Δεν θα γινόμουν ποτέ ένοπλος τρομοκράτης, αλλά δεν έχω πρόβλημα ο κάθε Κουφοντίνας να εκφράζει τις αλήθειες του και τις ιδεοληψίες του

Στο όνομα ποιας δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών κι όλα όσα λένε, και δεν τα σέβονται στην πράξη, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να το παίξουν πολιτικοποιημένοι του πλαστικού. Αφήνουμε στην άκρη την αντίδραση συγγενών θυμάτων, ανθρώπων που δολοφόνησε η ''17Ν''. Οι αράδες αυτές δεν αφορούν αυτούς. Δεν μιλάμε προσωπικά, μιλάμε πολιτικά, κοινωνικά.

Αν, λοιπόν, ο Κουφοντίνας με το βιβλίο του γίνεται επικίνδυνος, τότε έχουμε πρόβλημα. Επειδή πιθανόν κάποιους να τους κερδίσει ο σκοτώστρας της διάσημης τρομοκρατικής οργάνωσης. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και δεν λύνεται με την απαγόρευση του βιβλίου.

Ύποπτος όποιος αγόρασε το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.  Τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες στην Ελλάδα οι περιπτεράδες ενημέρωναν την ασφάλεια ποιος αγοράζει την “Αυγή”. Ήταν αριστερός ο άλλος κι αν δεν τον είχαν σταμπάρει δεν μπορούσε να αγοράσει την εφημερίδα του κόμματος, της ΕΔΑ, χωρίς τον κίνδυνο να του κάνουν “φάκελλο”. Ότι είναι κομουνιστής. Εχθρός του κράτους. Λογικό να υποψιάζεται κανείς όποιον έχει στο σπίτι του το βιβλίο του Κουφοντίνα. Μήπως είναι θαυμαστής της Μητσάρας. Μήπως είναι υποψήφιος τρομοκράτης. 

Στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γνωρίζουν ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας χαίρει αναμφισβήτητης εκτιμήσεως στο μικρόκοσμο των θαυμαστών της τρομοκρατίας. Θεωρείται πρόσωπο υπεράνω. Ο απόλυτος αγωνιστής. Ούτε υποψία μικροκηλίδος στο πεντακάθαρο πορτραίτο του. Ο Κουφοντίνας παραμένει ο πνευματικός ηγέτης του ντόπιου τρομοκρατικού κινήματος.

Συγγραφέας ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Και πώς το ξέρω εγώ ότι είναι ένα άλλο κόλπο; Έγραψε το βιβλίο με τίτλο “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” και αναφέρει εκτός από τις σκέψεις του άγνωστες λεπτομέρειες για τη δράση της συμμορίας του.

Τι θα πει “οργάνωση επαναστατική”, όπως την λένε οι ίδιοι οι τρομοκράτες. Συμμορία εγκληματική ήταν. Σκότωνε κόσμο. Με κίνητρα πολιτικά, δεν διαφωνώ. Όταν, όμως, σκοτώνεις είτε βιομήχανο, πολιτικό, είτε ζητιάνο, έναν προλετάριο, είσαι δολοφόνος.

Κι αν είναι κόλπο η δουλειά, αναρωτιέμαι. Μέσα, δηλαδή, από τις αράδες του βιβλίου του ο Κουφοντίνας να στέλνει κωδικά “μήνυμα” σε άτομο, σε άτομα.. Μιλάμε για πράγματα που έχουν γίνει. Μιλάμε για πρακτικές γνωστές από την εποχή του πατέρα του Γιωτόπουλου, του αρχηγού της 17 Νοέμβρη.

Ο γιος του Μήτσου Γιωτόπουλου, ο Αλέξανδρος, ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, πριν 15 χρόνια έδωσε συνέντευξη σε επαρχιακή(!) εφημερίδα. Κι έλεγε περίεργα πράγματα. Τρελαθήκανε στην Αντιτρομοκρατική να σπάσουνε τον “κώδικα”, να βρούνε τις “εντολές” και σε ποιους παράκυκλους της 17 Ν, σε ποιους υποψήφιους συνεχιστές της, έστελνε μαντάτο ο Γιωτόπουλος. Ο οποίος ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει παραδεχθεί πως είχε κάποια σχέση με την οργάνωση που εκείνος έστησε το 1975.

Τι να “κρύβει” το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα; Καθόλου απίθανο ο “Λουκάς” της 17 Ν, δηλαδή ο Κουφοντίνας να έχει, μάλιστα “προσωπικό” του πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι περιμένουν το παράγγελμα του για να δράσουν.
Δημήτριος Κουφοντίνας, υπαρχηγός της 17 Νοέμβρη. Δολοφόνος. Δεν θα σταματήσω να τον θεωρώ έναν δολοφόνο επειδή είναι τρομοκράτης. Επειδή, δηλαδή, με γνήσια ιδεολογικά κίνητρα υποχρεώθηκε να φθάσει να αφαιρεί ζωές άλλων. Τον χαρακτηρίζω δολοφόνο και αρχιεγκληματία τον Δημήτριο Κουφοντίνα, αλλά δεν σημαίνει ότι έχω το δικαίωμα να αρνούμαι την δική του θέση. Ότι για να συμβάλλω σ' έναν καλύτερο κόσμο, καλώς καθάρισα τον τάδε και τον δείνα καπιτάλα, τα μουνόπανα του συστήματος.

Έγραψε βιβλίο ο Κουφοντίνας και αρκεί ο τίτλος του για να γίνει αντιληπτό τι κουβαλάει ακόμα στο κεφάλι του. “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη” είναι το πόνημα του ατόμου που ουσιαστικά ήταν το πρώτο κουμάντο στα τελευταία χρόνια δράσης της συμμορίας 17 Ν. Αυτός φρόντιζε τη σύνθεση του πυρήνα που θα κτυπήσει τον στόχο, αυτός μοίραζε τον οπλισμό, αυτός ήταν το ταμείο της 17 Ν. Και επειδή η θρυλική Μητσάρα, μακράν το πιο σεβαστό πρόσωπο στο πανελλήνιο ακροατήριο της τρομοκρατίας, είναι μέχρι θάνατο “17 Νοέμβρη”, κάποιοι γραφιάδες τον είπαν “αμετανόητο”. Φοβερά πράγματα. Ότι, δηλαδή, ο Κουφοντίνας δεν βάζει μυαλό. Είναι αδιόρθωτος. Αμετανόητος. Γιατί όχι συνεπής; Μετά από βασανιστικό προβληματισμό κατέληξε πως δεν έχει άλλη επιλογή, πως δεν αξίζει να ζει αν δεν δείξει στην πράξη τι είναι εκείνο που έχει ανάγκη η κοινωνία απ' αυτόν.

Από μία άποψη ο συνειδητός κομουνιστής που φθάνει στον ένοπλο αγώνα, δηλαδή μετατρέπεται σε σκοτώστρα είναι φασίστας χιτλερικού τύπου. Δρα στο όνομα του λαού, όταν η πλειοψηφία του λαού δεν συμφωνεί με τις πρακτικές του, και για το υπέρτατο στόχο του, το προχώρημα σε μία σοσιαλιστική κοινωνία. Άλλο αυτό. Δεν θα τον πεις “αμετανόητο” τον Κουφό. Δεν θα αρνηθείς την ιδεολογικοπολιτική του στάση, επειδή εσύ την καταδικάζεις.

Διαβαστε ακομα:

ΗΤΑΝ ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΗΣ...