ΚΟΛΛΗΤΟΣ; ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ!

 

Παίζει Ηφαιστίων στην Αμφίπολη. Ότι ο σκελετός του πιο αγαπημένου συντρόφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι θαμμένος στο μεγαλειώδη τάφο που αποκαλύφθηκε. Έχουν γράψει ένα κάρο πράματα πέραν και από τα όρια της χυδαιότητας και της ιστορικής πραγματικότητας για τις σχέσεις των δυο ανδρών. Των συνομίλικων Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα, κολλητάρια από παιδιά, και οι δυο μαθητές του μέγιστου των μέγιστων δασκάλου Αριστοτέλη.

Επειδή, λοιπόν, ο Ηφαιστίων ήταν απ’ όλους τους Μακεδόνες στρατηγούς ο πιο αφοσιωμένος στον Αλέξανδρο, μάλιστα κοιμόντουσαν στη ίδια σκηνή, έχει δώσει τροφή σε μια παραφιλολογία περί ομοφυλοφιλικής σχέσης. Η χοντρομαλακία. Αν ο Αλέξανδρος πήγαινε και με άνδρες τότε αυτός που πρώτος θα έπρεπε να αποκλειστεί από τη λίστα είναι ο Ηφαιστίων.

Επιτέλους! Μόνον όποιος αρνείται να δεχθεί αλήθεια της ανδρικής φιλίας, θα μολύνει τη σκέψη του με τη σχέση του Αλέξανδρου και του Ηφαιστίωνα, που πέθανε Οκτώβριο του 324, το 323 πέθανε ο γιός του Φιλίππου.

Πένθος κήρυξε όλο το στρατό ο Αλέξανδρος για το θάνατο του «αδελφού» του. Τότε, η φιλία ανάμεσα σε άνδρες ήταν αδελφοσύνη. Φίλος ίσον Αδελφός. Και ο Αλέξανδρος σε ένδειξη πένθους ξύρισε το κεφάλι του. Και διέταξε να κουρέψουν τις χαίτες όλων των αλόγων.

Διαβάστε ακόμα:

Καβαλημένο άτομο για τον Δαρείο ο Αλέξανδρος