Ο ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ ΣΤΟΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ!!!

 

Άλλο σενάριο. Ο Αχιλλέας, ο μυθικός υπερήρωας, η πρώτη βεντέτα του Τρωικού Πολέμου ήταν ζευγάρι με τον Πάτροκλο. Γνωστή ιστορία, το πόσο δεμένοι ήταν οι δυο άνδρες. Το βασιλόπουλο, ο Αχιλλέας, ο παίδαρος, ο πανέμορφος με εραστή λατρεμένο τον Πάτροκλο.

Ο Αλέξανδρος περνάει τον Ελλήσποντο. Η αυτοκρατορία της Περσίας παραμένει ασυγκίνητη για τον κοντοστούπη εισβολέα. Έλα, μωρέ, λέει ο Δαρείος στους από δίπλα του. Ποιος Αλέξανδρος, αυτός ο μεγαλομανής νάνος!

Άνοιξη του 334, οι πληθυσμοί παραμένουν στα χωριά τους, κανένας πανικός επειδή περνάει με τα στρατά του ο Αλέξανδρος. Ο Μέγας έχει χρόνο να για μια πράξη ευλαβή. Είναι κοντά στην Τροία, την πόλη της Ιλιάδος, όπου πρέπει να βρίσκονται οι τάφοι του Αχιλλέως και του Πάτροκλου. Στο λόφο μπροστά του υπάρχει μια μικρή πόλη με το όνομα Τροία.

Πιάνουν δουλειά οι αρχαιολόγοι του Αλέξανδρου. Ο τόπος είναι ιερός. Η μάγισσα η μάνα του, η Ολυμπιάδα, του είχε πει ότι η καταγωγή σου είναι από τον Αχιλλέα. Από αυτόν κρατάει το σόϊ μου. Έτσι, λοιπόν, ο Μακεδόνας με υμνωδούς, μουσικούς και καλλιτέχνες στήνει νεκρική πομπή και προσφέρει θυσίες στον τάφο του Αχιλλέα και του Πάτροκλου.

Ο «Πάτροκλος» του Αλεξάνδρου είναι ο καλλονός Ηφαιστίων. Σ’ αυτόν, τον απόλυτα έμπιστο του ο Μέγας ανέθεσε το έργο να στολίσει τους δυο τάφους πριν τελεστεί η γιορταστική και τιμητική εκδήλωση, όπου και καθαγιάστηκαν τα όπλα της μακεδονικής εκστρατείας.

Διαβάστε ακόμα:

Κολλητός; Αδελφός του αλέξανδρου ο Ηφαιστίων